Haberler

BBP Genel Başkanı Destici -

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Türkiye Cumhuriyeti sadece 75 milyonun kendisinden ümit beklediği bir ülke değil, Türk-İslam coğrafyasındaki bütün mazlum milletlerin umudu" dedi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Türkiye Cumhuriyeti sadece 75 milyonun kendisinden ümit beklediği bir ülke değil, Türk-İslam coğrafyasındaki bütün mazlum milletlerin umudu" dedi.

Destici, Eskişehir Alperen Ocakları tarafından Atatürk Spor Salonu'nda Mekke'nin fethinin yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen programda yaptığı konuşmada, böyle anlamlı bir gecede Eskişehir'de olmaktan dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Dünyada en çok kan ve gözyaşıyla Müslümanların muhatap olduğunu belirten Destici, Müslümanların aralarına sokulan nifaklar yüzünden tekbir nidalarıyla birbirlerini öldürdüğünü kaydetti.

Milyonlarca Müslüman kadının, dul, çocukların da anasız ve babasız kaldığını anlatan Destici, şöyle konuştu:

"Rabbim bütün Müslümanların uyanışına bu geceyi vesile kılsın. Bakın 60 yıldır Doğu Türkistan'daki Uygur kardeşlerimiz, Çin zulmü altında sudan bahanelerle şehit ediliyor. Maalesef İslam dünyasının bırakın sesinin çıkmasını pek çoğunun bundan haberi bile olmuyor. Onun için Rabbim tüm Müslümanları birbirinden haberdar eylesin. 'Müslümanlar, insan vücudunun uzuvları gibidir' diyor Resul-i Ekrem Efendimiz. Bir tarafına bir zarar geldiğinde diğer uzuvlar nasıl hissediyorsa, dünyanın neresinde olursa olsun Müslümanlara bir haksızlık yapıldığında hepimizin aynı derecede bunu hissetmesi gerekiyor."

- "Mazlumların umudu Türkiye"

Destici, 2014 yılının tüm mazlumların kurtuluşuna vesile olmasını dileyerek, şöyle devam etti:

"Türkiye Cumhuriyeti sadece 75 milyonun kendisinden ümit beklediği bir ülke değil, Türk-İslam coğrafyasındaki bütün mazlum milletlerin umudu. İnşallah bu büyük Müslüman Türk devleti geçmiş yıllarda nasıl ki 10 asırdan fazla İslam'a sancaktarlık yapmışsa bundan sonra da sancağı eline alacaktır ve dünyadaki bütün zulümlere Allah'ın izniyle son verecektir."

Büyük Türk milletinin bir ferdi olmaktan gurur duyduğunu anlatan Destici, "Elbetteki çocuklarımızı İslami kurallara göre yetiştireceğiz. İslam'ı öğretirken, öbür taraftan vatan ve millet sevgisini de aşılayacağız. Eğer tek taraflı yetiştirirsek, kanadı kırık bir kuşa benzer" diye konuştu.

Konuşmaların ardından emeği geçenlere plaket verilen etkinlik, ilahi dinletisiyle devam etti.

Kaynak: AA / Politika

Büyük Birlik Partisi Eskişehir Mekke Politika Güncel Haberler

title