Haberler

BBP Genel Başkan Yardımcısı Gürhan Açıklaması

BBP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Gürhan, Musul'u kurtarma operasyonuna ilişkin, "Sonuna kadar ordumuzu destekliyoruz, orada olmalılar huzuru ve güveni hem oradaki halk için hem de bizim kendi insanımız için sağlamalılar.

BBP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Gürhan, Musul'u kurtarma operasyonuna ilişkin, "Sonuna kadar ordumuzu destekliyoruz, orada olmalılar huzuru ve güveni hem oradaki halk için hem de bizim kendi insanımız için sağlamalılar." dedi.

Gürhan, partisinin Şanlıurfa İl Teşkilatında gerçekleştirilen Güneydoğu Anadolu Bölgesi İl Başkanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, son dönemde artan terör saldırılarını kınadıklarını belirtti.

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine değinen Gürhan, hain teröristlerin milleti derinden yaraladığını ve vatandaşın yaralarını sarma gayretinde olduğunu söyledi.

Terör örgütleriyle mücadelede hükümetin yanında olduklarını vurgulayan Gürhan, "Parti olarak terör örgütlerinin en son bitene kadar, kökü kazınana kadar şanlı ordumuzun ve kahraman polislerimizin faaliyetlerini takdir ediyoruz. Hükümetimizin terörle ilgili aldığı bütün kararları sonuna kadar destekliyoruz. Almış olunan kararların arkasındayız." diye konuştu.

Milletin 15 Temmuz sonrası farklı görüşlerde de olsa birleşmeyi tercih ettiğini anlatan Gürhan, vatandaşların bayrak ve vatan için meydanlarda milli bir ruh yakaladığını, aynı uyumun Meclis'te de yakalanması gerektiğini ifade etti.

Musul'u kurtarma operasyonuna doğru

Parti olarak Musul'u kurtarma operasyonuna destek verdiklerini vurgulayan Gürhan, "Irak önce devlet olup, kendi sınırlarını korusun. Senin oradaki terör örgütleri benim vatandaşımı öldürüyor benim doğal olarak hakkım refleks göstermek. Biz o bölgeye giriyoruz ve kalacağız da Musul'da da Başika'da da olacağız. Ne zaman orada da huzur olursa ve milletimiz güvende olursa Türk ordusu o huzuru ve güveni kuracak hem Suriye'de hem Irak'ta. Bizim kimsenin toprağında gözümüz yok biz onların toprak bütünlüğünden yanayız. Onların daha demokratik olmasından yanayız. Sonuna kadar ordumuzu destekliyoruz, orada olmalılar huzuru ve güveni hem oradaki halk için hem de bizim kendi insanımız için sağlamalılar." diye konuştu.

Iraklıların yıllardır Türk vatandaşlarıyla kardeşçe yaşadığını anlatan Gürhan, dış güçlerle işbirliği halinde olan bazı Iraklı yöneticilerin ise Türkiye aleyhinde propaganda yaptığını savundu.

Başkanlık sistemi tartışmaları

Parti olarak başkanlık sistemine karşı olmadıklarını belirten Gürhan, "Nasıl bir başkanlık sisteminin geleceği açık değil ama Meclis bu konuyla ilgili çalışma yapacak. Biz BBP olarak başkanlık sistemine karşı değiliz. Bizim de tabii, içinin açılması, nasıl olduğunun iyice açıklanmasını bekliyoruz. Bunlar önümüze geldiği zaman parti kurullarımız bunu değerlendirir." dedi.

ABD'nin başkanlık sistemini Osmanlı'dan çaldığını savunan Gürhan, "ABD bu başkanlık sistemini Osmanlı'dan çalmış ancak yanlış ve kapitalist olarak uygulamıştır. Osmanlı her yere kardeşlik götürmüş hiçbir yapıyı bozmamış. Onlar başkanlığını güç olarak kullanıyor, dolayısıyla uygulama farklılıkları keskin bir şekilde ortadadır." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Politika

Güneydoğu Anadolu Bölgesi Şanlıurfa Musul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title