Haberler

BBP'den TBMM İçtüzük Değişikliği Teklifi

Büyük Birlik Partisi (BBP) Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu, Meclis çalışmalarında grubu bulunmayan siyasi partilere belirli bir konuşma süresi verilmesini öngören içtüzük değişikliği teklifini, TBMM Başkanlığına sundu.

Parlamentoda basın toplantısı düzenleyen Yazıcıoğlu, tekliflerinin, gündemdışı konuşma, söz sırası ve söz sırasını değiştirme, görüşmelerin tamamlanması, kanunların Genel Kurulda görüşülmesi ve son konuşmalarla ilgili TBMM İçtüzüğünün 59, 61, 72, 81 ve 102. maddelerinin değiştirilmesini öngördüğünü söyledi. Yazıcoğlu, ''Temel dayanağımız, TBMM İçtüzüğünü daha demokratik hale getirerek, grubu olmayan siyasi partilere kısa da olsa meramını ifade edebilecek, kendi alanında demokratik çözümlere katkı sağlayabilecek konuşma hakkının sağlanmasıdır. Bunun için İçtüzükte bazı değişiklikleri talep ediyoruz'' diye konuştu.

BBP'li Yazıcıoğlu, teklifle ilgili olarak başta grubu olmayan DSP ve ÖDP olmak üzere diğer partilerle görüşeceğini, kendilerinden destek isteyeceğini söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title