Haberler

BBP'den Kerkük'te Yaşananlara Tepki: "Türkiye'nin Irak'a Müdahale Hakkı Var"

Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Destici, Kerkük'te Bugün Yaşanan İki Ayrı Bombalı Saldırıyı Kınayarak Irak'ta Türkmenlerin Varlığının Yok Sayıldığını Belirtti ve "1926 Yılında Yapılan Anlaşmaya Göre Türkiye'nin Uluslararası Hukuktan Kaynaklanan Müdahale Hakkı Vardır" Dedi. BBP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Şanverdi İse "Kerkük Filistin Olmasın" Uyarısında Bulundu.

-Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Destici, Kerkük'te bugün yaşanan iki ayrı bombalı saldırıyı kınayarak Irak'ta Türkmenlerin varlığının yok sayıldığını belirtti ve "1926 yılında yapılan anlaşmaya göre Türkiye'nin uluslararası hukuktan kaynaklanan müdahale hakkı vardır" dedi. BBP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Şanverdi ise "Kerkük Filistin olmasın" uyarısında bulundu.

ANKARA(ANKA)– Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Destici, Kerkük'te bugün yaşanan iki ayrı bombalı saldırıyı kınayarak Irak'ta Türkmenlerin varlığının yok sayıldığını belirtti ve "1926 yılında yapılan anlaşmaya göre Türkiye'nin uluslararası hukuktan kaynaklanan müdahale hakkı vardır" dedi. BBP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Şanverdi ise "Kerkük Filistin olmasın" uyarısında bulundu.

BBP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Destici yaptığı yazılı açıklamada AKP'yi Kerkük'teki saldırılara ses çıkarmamakla suçlayarak "1926 yılında yapılan anlaşmaya göre Türkiye'nin uluslararası hukuktan kaynaklanan müdahale hakkı vardır" dedi. Destici, AKP iktidarının bu hakkı kullanmak üzere gerekli hazırlıkları yapması ve Irak merkezi hükümetine de bunu bildirmesi gerektiğini savundu. Irak'ta referandum öncesi Türkmenlere yönelik bir sindirme operasyonu yapıldığını kaydeden Destici, "Aylardır Irak'ta bulunan Türkmen yerleşim birimlerinde, özellikle de Kerkük'te, ABD askerleri terör estirirken, diğer taraftan peşmergeler Türkmen kardeşlerimizi yurtlarını terk etmeye zorlamaktadır. Bu olaylar sırasında yüzlerce Türkmen kardeşimiz şehit olmuş binlercesi de tutuklanmıştır" dedi.

BBP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Şanverdi de yazılı açıklamasında "Kerkük Filistin olmasın" uyarısında bulundu. Şanverdi, "Anayasanın hazırlanmasında ve oylanmasında olaya seyirci kalan AKP iktidarı maalesef açık bir soykırım karşısında da sessiz kalmaktadır. Kerkük Irak'ın küçük bir kopyası gibidir. Kürt, Türkmen,Arap, Şii, Sünni ve gayrimüslimlerin ortak yaşam sürdüğü bir şehirdir" dedi. Şanverdi Kürtlerin, Barzani ve Talabani'nin "çirkin oyunu"na alet olmamalarını istedi.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

title