Haberler

BBP'den 'Kerkük' Paneli

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, "Irak'ta Herhangi Statü Değişikliğine Gidilir de Üniter Yapısı Bozulursa, Türkiye Cumhuriyeti'nin Konuya Müdahale Hakkı Doğar. Sözle, Duruşla, Gerekirse Fiziki Olarak Türkiye Cumhuriyeti Caydırıcılığını Göstermelidir" Dedi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, "Irak'ta herhangi statü değişikliğine gidilir de üniter yapısı bozulursa, Türkiye Cumhuriyeti'nin konuya müdahale hakkı doğar. Sözle, duruşla, gerekirse fiziki olarak Türkiye Cumhuriyeti caydırıcılığını göstermelidir" dedi.

Yazıcıoğlu, bugün Birlik Akademisi tarafından düzenlenen "Kerkük" konulu panele katıldı. Ankara Sürmeli Oteli'nde gerçekleştirilen panelde konuşan Yazıcıoğlu, "Irak'ta herhangi statü değişikliğine gidilir de üniter yapısı bozulursa, Türkiye Cumhuriyeti'nin konuya müdahale hakkı doğar" diye konuştu.

Barzani'nin "Türkiye'nin Kerkük'te hakkı varsa bizim de Diyarbakır'da var" sözlerine sert çıkan Yazıcıoğlu, "Barzani'nin açıklamalarına Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı'ndan hak ettiği cevabı vermesini bekliyoruz. Hadi oradan defol diyecek. Sözle, duruşla gerekirse fiziki olarak Türkiye Cumhuriyeti caydırıcılığını göstermelidir" şeklinde konuştu.

"Saddam'ın zulmünden koruduklarımız, kırmızı pasaport verdiklerimiz şimdi Türkiye Cumhuriyeti'ne kafa tutma noktasına gelmişlerse şapkamızı önümüze alıp düşünmeliyiz. Buna müsamaha göstermeyeceğiz. Bütün bunlara iktidar sussa da Türkiye Cumhuriyeti'nin susması mümkün değil" diyen Yazıcıoğlu, Türk milletinin tarihin en önemli kırılma noktalarından birini yaşadığını belirtti. Yazıcıoğlu, "Her anımızı değerlendirmek, yılmamak zorundayız. Son zamanlarda iktidar, konuya umursamaz yaklaşsa da Kerkük sorunu Türk milletinin sorunudur" ifadelerini kullandı.

Yazıcıoğlu, "Canımız, kanımız, iffetimiz olarak gördüğümüz Kerkük Türk'tür, Türk kalacaktır. Kerkük, Telafer bizim Çanakkale'mizdir. Türk milleti Çanakkale'de Anadolu'yu korumak için nasıl bir direniş ortaya koyduysa Türkmenler de asla yalnız değildir" dedi.

Irak'ta Saddam'ın yerine başka bir diktatörlük geldiğini ifade eden Yazıcıoğlu, arada ezilen Türkmenler olduğunu dile getirdi. Tüm dünyanın da Telafer'de yaşanan katliamları görmezden geldiğini kaydetti.

Kerkük'te yapılacak referanduma işaret eden Yazıcıoğlu, referandumun amacının Kerkük'teki Türkmenlerin varlığını tamamen ortadan kaldırmak olduğu yorumunu yaptı. Türkiye Cumhuriyeti'nin bu süreci seyretmemesi gerektiğini belirten Yazıcıoğlu, "Askerimizin başına çuval geçirilirken iktidarın sessiz kalması nasıl bazı kesimleri yüreklendirdiyse aynı durum şimdi de Kerkük'te geçerlidir. Kerkük konusunda herhangi bir taviz söz konusu olmayacaktır. Türkmenler varlığını, birliğini Türkiye'nin kanatları altında korumaya devam etmelidir. Dünyada nerede bir Türk varsa, bizim yüreğimiz orada çarpar. Nerede ezan sesi duysak, gözümüz Türk arar" diye konuştu.

"Dünyadaki Türkler sahipsiz değildir" diyen Yazıcıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Irak'ta, Karabağ'da, Kıbrıs'ta ve Doğu Türkistan'daki hiçbir Türk yalnız değildir. Öldük bittik denilen dönemlerde bile Türk milleti ani toparlanmayı başarmıştır. Ergenekon, Malazgirt, Çanakkale, Kurtuluş harbinde gösterdiğimiz gibi yokluktan yeniden dirilişi sağlamışlardır. Irak'ın kuzeyinde kurulan Kürt devleti değildir. Kürtlerin hakkını korumak, Kürtlere özgürlük sağlamak niyetiyle oluşturulmamıştır. Siyonizmin Arz-ı Mevut hayalleri için atılan adımdan başka bir şey değildir. Anadolu'da Ermeniler kullanılarak çeteler vasıtasıyla Ermenilerle aramıza nasıl fitne sokulmuşsa bu da onun devamıdır. Daha çok kan, kin nefret ve etnik çatışmayı hedefleyen BOP, kesinlikle Türkmenler'in, Kürtler'in ve büyük milletimizin bir projesi değildir, olamaz. Bu planların içine düşmemek, oyuna gelmemek için bölgedeki halklar birbirleriyle sorunlarını silahla çözmeye gitmemeli."

Yazıcıoğlu, konuşmasından sonra, partisine katılımlar nedeniyle düzenlenen katılım törenine gitmek üzere İstanbul'a hareket etti.

(YZE-YZE-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title