Haberler

BBP Aydın İl Başkanı Mehmet Yeter:

Büyük Birlik Partisi (BBP) Aydın İl Başkanı Mehmet Yeter, Son Dönemde Yaşanan Türban Tartışmalarıyla Bazı Konuların Gölgede Bırakıldığını İddia Etti. Dün Gece TBMM'de Kabul Edilen Vakıflar Yasası'nın Türban Meselesinden Daha Önemli Bir Konu Olduğunu Savunan Yeter, Geçen Hafta İçerisinde Cizre'de Meydana Gelen Olayların da Aydınlatılmasını İstedi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Aydın İl Başkanı Mehmet Yeter, son dönemde yaşanan türban tartışmalarıyla bazı konuların gölgede bırakıldığını iddia etti. Dün gece TBMM'de kabul edilen Vakıflar Yasası'nın türban meselesinden daha önemli bir konu olduğunu savunan Yeter, geçen hafta içerisinde Cizre'de meydana gelen olayların da aydınlatılmasını istedi.

BBP İl Başkanı Yeter, partisinin Aydın İl binasında düzenlediği toplantıda gündemdeki konuları değerlendirdi. Son dönemde ülke gündemini daha çok türban tartışmalarının meşgul ettiğini hatırlatan Yeter, kanunla yasaklanan kılık kıyafetin neler olduğunun çok iyi bilindiğini ve toplum tarafından titizlikle uygulanmakta olduğunu söyledi. Yapılan tartışmaların sadece toplum içerisindeki huzurlu ortamı bozmaya yönelik olduğunu ileri süren Yeter, şöyle konuştu: "Yaşayan her ferdin üzülmesine ve kırılmasına izin vermeyecek davranışlar izlenilmeli. İnsanlar arasında ayırımcılık yaparak gerginliğe ve çatışma içinde olmaya sevk etmeye çalışmak doğru bir davranış değil. Üniversitelerimizde geçmiş dönemde yaşanan olumsuzluklar ve çatışma ortamı; bu dönemde başörtüsü bahane edilerek yeniden oluşturulmak ve toplumun sürekli anarşi içinde birbiriyle çatışır hale getirilmek isteniyor. Bu politikaların yerli ve milli olması mümkün değil. Toplum olarak anarşi ve gerginlik çıkarmak isteyen gruplara dikkat etmeli ve uyanık olmalıyız. Oyuna gelmemeliyiz" Anayasadaki yeni düzenlemelerle sorunun çözülmeye çalışıldığına değinen Mehmet Yeter, bu tartışmalar devam ederken TBMM'de kabul edilen Vakıflar Yasası'nın çeşitli kesimler tarafından göz ardı edildiğini iddia etti. Bu kanunda yapılan değişikliklerin Lozan Antlaşması hükümlerinin delinmesi ve Türk Medeni Kanunu ile Tapu Kanunu tarafından koruma altına alınmış prensipleri ortadan kaldırmasına neden olabileceğine işaret eden Yeter, sözlerini şöyle tamamladı: "Söz konusu kanun ülke topraklarının Yabancı Vakıflar aracılığıyla başkalarının eline geçmesine yönelik açık oluşturabilir. Göz ardı edilen bir diğer olay ise Cizre'de Türk Bayrağı'na saldırılmasıdır. Ne sebeple olursa olsun bayrağa yapılan saldırı, haklı bir nedene dayandırılamaz. Bu saldırı normal bir olay gibi değerlendirilemez. Bayrak bizim varlığımızın simgesidir. Bayrak yoksa biz de yokuz demektir. Nasıl geçen yıllarda Kıbrıs'ta Türk Bayrağı'na yapılan saldırı anında cevaplandırıldı. Bu saldırıda da gereken yapılmalıydı. Yetkililerden bu konunun sorumlularının cezalandırılmasını talep ediyoruz." (MB-İK-YK-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title