Haberler

Bbc Çalışanları 24 Saat İş Bıraktı

-Dünyanın önde gelen medya kuruluşlarından BBC çalışanları bugün grev yaptı.

-Dünyanın önde gelen medya kuruluşlarından BBC çalışanları bugün grev yaptı. Birçok BBC muhabiri zorunlu işten çıkarmaları protesto etmek için 24 saatliğine iş bıraktı.

Ulusal Gazeteciler Sendikası (NUJ), BBC idaresiyle anlaşmanın sağlanamaması üzerine şirket çalışanlarını greve çağırdıkları açıklamasında bulundu. Sendika ile idare arasındaki anlaşmazlık, zorunlu olarak işten çıkarılan 30 personelin göreve yeniden intikali esasına dayanıyor. Bugün grev dolayısıyla BBC Radio 4'ün yayın programı değiştirilerek gün boyunca tekrarlar ve kısa haber özetleri verildi. Televizyonda ise BBC Breakfast, Londra'dan yaptığı yayında her zamankinin aksine sadece bir tek sunucuyla yayın yaptı. Her zamanki programın yerine 30 dakikalık bir bülten verilirken, bunu gündüz programları takip etti. Radio 5live'da gece programları ve sabah raporu yayınlanmazken, kahvaltı programı sunucusunun değiştirilmesi üzerine normal bir şekilde yayınlandı. Radio 4'ün sonraki haber programları The World At One, The World Tonight ve PM ise bugün için arşiv yayınları ve sonlandırılmamış yayınlarla yer değiştirdi. Kuruluş, 5 yıl içinde Birinci Kalite Hizmet programı uygulaması neticesinde yaklaşık 2 bin kişiyi işten çıkardı.

İşten çıkarılan 2 bin kişiden çoğunun doğal sarfiyat olduğu düşünülüyor fakat NUJ, 30 zorunlu işten çıkarmanın tartışmalı olduğu görüşünde. Bu 30 zorunlu işten çıkarmanın 9'u BBC'nin "köklü' ve 'sabit' bir pozisyonda olduğu düşünülen İskoçya'da. Zorunlu işten çıkarmalar

5live' i, BBC Asya Ağı' nı ve BBC Dünya Sevisi' ni tehdit ediyor. NUJ Genel Sekreteri Michelle Stanistreet 24 saatlik grev hakkında yaptığı açıklamada şu cümlelere yer verdi: " BBC'ye karşı olan NUJ üyeleri, işlerini ve şirketteki kaliteli gazetecilik anlayışını korumak için mücadele ediyorlar. Onlar, BBC karar mekanizmasının, çalışanların işlerinden ayrılmasına ve kaliteli gazetecilikten uzaklaşmalarına yol açan kararlarlarına karşı bir hayli öfkeliler.

Bir BBC sözcüsü ise bugünkü yayın aksaklığından dolayı özür dilerken grevin şirketi hüsrana uğrattığı açıklamasında bulundu. BBC sözcüsü açıklamasında işten çıkarmalara ilişkin şu cümlelere yer verdi: " Ne yazık ki grev, BBC'nin önem teşkil eden hedeflerini değiştiremez ve bunun bir sonucu olarak şirket bir takım zorunlu işten çıkarmalar yapmak zorunda kalabilir. Biz şimdiye kadar zorunlu işten çıkarma ihtiyacını azaltmak adına gönüllüler, yeniden konuşlandırma ve açık kadrolar vasıtasıyla bir süreç uyguladık ve bundan sonra da bu eforları sergilemeye devam edeceğiz." - LONDRA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Londra Bbc Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title