Haberler

Bbc, Büyükerşen'i Şehir Kahramanları Arasında Gösterdi

Eskişehir, değişim ve dönüşümde dünya kentleri arasında yer aldı ESKİŞEHİR, (DHA) İNGİLİZ yayın kuruluşu BBC World News Televizyonu, dünya ülkelerindeki çeşitli şehirlerde kaybolmaya yüz tutan kültür ve tabiat varlıklarını yeniden hayata kavuşturan 12 kent arasında Eskişehir'i de gösterdi.

Eskişehir, değişim ve dönüşümde dünya kentleri arasında yer aldı

ESKİŞEHİR, (DHA)

İNGİLİZ yayın kuruluşu BBC World News Televizyonu, dünya ülkelerindeki çeşitli şehirlerde kaybolmaya yüz tutan kültür ve tabiat varlıklarını yeniden hayata kavuşturan 12 kent arasında Eskişehir'i de gösterdi. BBC, Büyükşehir Belediye Başkanı DSP'li Yılmaz Büyükerşen'i Eskişehir'deki dönüşümün kahramanı ilan etti.

BBC Televizyonu'nun çeşitli ülkeler arasında seçilen 12 şehrin ve başarılı yöneticisinin anlatıldığı '12 Şehir ve Kahramanı' adlı belgesel programında Eskişehir'e ve Yılmaz Büyükerşen'e yer verildi. Eskişehir'i, kaybolmaya yüz tutan kültür ve tabiat varlıklarını yeniden hayata kavuşturan önemli bir değişim ve dönüşüm kenti olarak gösteren program bugün BBC World News Televizyonu'nda yayınlandı. Programın yarın da Türkiye saati ile 17.30 ve 23.30 saatleri arasında tekrarının yayınlanacağı belirtildi.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, kentin BBC Televizyonu'ndaki bir programda olumlu bir şekilde yayınlanmasından dolayı mutlu olduklarını söyledi. Büyükerşen şunları kaydetti:

"Benim açımdan ve Eskişehir açısından, özellikle Türkiye açısından son derece sevindirici bir değerlendirme. Biliyorsunuz dış basında Türkiye ile ilgili olumlu haberlere pek yer verilmiyor. Genellikle hep hoşa gitmeyecek haberlere konu olduğumuzu düşünürseniz belki bizler için, Türkiye için çok sevindirici bir program oldu bu. Bu konuda, dünya ülkelerindeki çeşitli şehirleri arasındaki büyük değişim ve dönüşüm projelerini inceliyorlardı. Önce 20 ülke seçildi, sonra 12'ye indirildi Biz ilk 20'nin ve 12'nin içerisinde yer aldık. Gruplandırma yapmışlar programda. Biz, Çin ve Hindistan'da seçilen restorasyon yenileme, özellikle kültür ve tabiat varlıklarının dönüşümüyle şehirde büyük bir transformasyon yaratan şehirler arasında yer aldık. Çin ve Hindistan'daki dönüşümler arasında bizim aramızda bir fark var. Gerek Çin ve gerekse Hindistan'daki projeler çeşitli finans kuruluşları tarafından desteklendi. Ama biz kendi kıt imkanlarımızla dönüşümü sağlamak için malzemeler ürettik. Eskişehir ilk defa diğer ülkelerin şehirleriyle mukayese ediliyor. Ben çok mutlu oldum. Öyle ümit ediyorum ki bundan sonra yapacağımız projelerle de bu tür programlara konu olacağız."

Yılmaz Büyükerşen, kültür ve tabiat varlıklarını yeniden hayata kavuşturma projeleri arasında Porsuk Çayı projelerinin de bulunduğunu söyledi. Büyükerşen, "Porsuk Çayı'nın 12 kilometrelik bölümünü balık tutulur hale getirdik. Şehirde büyük parklar yaptık, yalnız temel taşları kalmış olan tarihi Odunpazarı evlerinin düzenlemesini yapıp, eski hal binasını yıkmayıp Haller Gençlik Merkezi haline dönüştürdük. Daha önce çok kirli olan kent çağdaş Avrupa çizgisini yakaladı. BBC Televizyonu'nda kültür ve tabiat varlıklarına eğilen, yeşil alanları çoğaltan bir kent olarak tanıtıldık" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title