Haberler

'Bazı Meseleler Çok Büyütülüyor'

Cumhurbaşkanı Gül, 'Türkiye'de Bazı Meselelerin Çok Büyütüldüğünü, Olduğunun Çok Ötesine Taşındığını' İfade Etti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ''Türkiye'de bazı meselelerin çok büyütüldüğünü, olduğunun çok ötesine taşındığını'' ifade ederek, ''Birçok konuyu bu kadar keskinleştirmemek lazım. Fikir söylenir, her şey tartışılır, ondan sonra demokratik sistemler nasıl işliyorsa işler'' dedi.

Türkiye'nin Doha Büyükelçiliği Rezidansı'nda Büyükelçi Mithat Rende'nin onuruna verdiği resepsiyona katılan Gül, daha sonra resepsiyonu izleyen gazetecilerin gündemdeki konulara ilişkin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Gül, ''son günlerde Türkiye'de yaşanan tartışmaların toplumda ciddi bir ayrışma ve kamplaşmaya yol açma riski görüp görmediğinin'' sorulması üzerine, ''Türk halkı o kadar kaynaşmış, o kadar toleranslı ki birbirine, farklılıklarını daima zenginlik olarak gören bir halk'' dedi.

''Ben, doğrusu polemik konularına girmek istemiyorum'' diyen Gül, ''Bunların tartışılacağı ortamlar var Türkiye'de. Ama birçok konuyu bu kadar keskinleştirmemek lazım. Fikir söylenir, her şey tartışılır. Ondan sonra nasıl oluyorsa, demokratik sistemler nasıl işliyorsa işler'' şeklinde konuştu.

Anayasa değişikliği konusunda siyasi parti liderlerini bir araya getirmeyi düşünüp düşünmediğinin sorulması üzerine de Gül, Türkiye'nin terörle mücadele, güvenlik gibi gerçek meseleleri olduğunu belirterek, ''Bu tür konularda söylediğiniz teşebbüslerde bulunabilirim, ama günlük siyasetin parçası haline gelmiş konularda benim müdahale etmem doğru olmaz kanaatindeyim'' dedi.

Bazı dönemlerde Türkiye'nin dış politikasıyla ilgili önemli konuların günlük polemik konularının gölgesinde kaldığını belirten Gül, ''Yapılan ihmaller, hatalar telafi edilemiyor. Onlar konuşulurken, bunların unutulmaması lazım'' diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, diğer Körfez ülkelerini ziyaret edip etmeyeceğinin sorulması üzerine, Körfez işbirliği teşkilatını bir bütün olarak gördüğünü belirterek, yarın Teşkilat'ın Genel Sekreteri'ni kabul edeceğini söyledi.

''Körfez İşbirliği Teşkilatı ile Serbest Ticaret Anlaşması yapmak istiyoruz'' diyen Gül, bu yöndeki ilk adımın 2004 yılında imzalanan Çerçeve Anlaşması olduğunu hatırlattı.

Anlaşmanın yapılması halinde tüm Körfez ülkeleri için geçerli olacağını dile getiren Cumhurbaşkanı Gül, anlaşmanın bu sene içerisinde gerçekleşmesini umut ettiğini söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title