Haberler

Bayrampaşa'da Temeli Kayan Binaya Vinç Desteği

Bayrampaşa'da Bir İnşaatın Temel Çalışması Nedeniyle Temeli Kayan 5 Katlı Bina, Vinç Yardımıyla Ayakta Duruyor

Bayrampaşa'da bir inşaatın temel çalışması nedeniyle temeli kayan 5 katlı bina, vinç yardımıyla ayakta duruyor. Belediye ekipleri, apartmandaki 5 aileyi tahliye etti. Cevatpaşa Mahallesi Mehmet Akif Caddesi'ndeki 49 numaralı 5 katlı apartman, dün yeni bina yapımı için kazılan temelin derin olması nedeniyle gece saatlerinde kaymaya başladı. Durumu fark eden aparman sakinleri, evden ayrılarak, durumu polise bildirdi.

Olay yerine gelen belediye ve polis ekipleri, apartmanın yıkılmaması için vinçle apartmana destek sağladı ve çevrede güvenlik önlemi aldı. Apartmanın kapısını mühürleyen ekipler, vatandaşların girişini yasakladı.

Apartmanda kalan 5 aileden 2'si gidecek yerleri olmadığı için belediye misafirhanesine yerleştirildi. Diğer 3 aile ise geceyi yakınlarının evlerinde geçirdi.

Apartmanın ikinci katında oturan Alaaddin Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün yapı denetim firmasının gözetiminde apartmanlarının yanında yeni bir bina yapılmaya başlandığını belirtti.

Temel çalışmasının saat 17.00'de bittiğini, akşam saat 23.00'te binadan çatırtı sesleri duyduklarını ifade eden Demir, olayı şöyle anlattı:

'Deprem olduğunu sanarak telaşla binayı terk ettik. Sabah 06.00'da oturduğumuz apartmanın bitişiğindeki binadan ayrılmaya başladığını gördük. Yeni bina çalışması için bizim mevcut binadan 2 metre fazla kazı yapmışlar. Yapı denetim ve belediye ekipleri çalışmanın doğru olduğunu söylüyor. Eğer bu işlem doğruysa bizim apartmanın neden kaydığı sorusuna cevap vermiyorlar. Biz yapı denetimin bu işi iyi yapmadığını görüyoruz. Bizim binamız 1999'da yapıldı. 17 Ağustos depremini gördü ama böyle bir sorun yaşamadı. Bu kış günü 5 aile dışarıda kaldı. Bu mağduriyetimizin bir an önce giderilmesini istiyoruz.'

Yasal olarak haklarını arayacaklarını söyleyen Demir, 'Avukata bu işin takibi için vekalet verdik. Hafta sonu olduğu için henüz başvurumuzu yapamadık. Müteahhit ve yapı denetimi firması ile belediye hakkında suç duyurusunda bulunacağız' dedi. (EBA-KÖS-SA) - İSTANBUL

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title