Haberler

Bayrampaşa'da "Gençtival" Hazırlığı

Bayrampaşa Belediyesi, "19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı" ile "29 Mayıs İstanbul'un Fethi" Kutlamalarını Bir Gençlik Festivali ile Birleştiriyor. 192 Farklı Ülkeden Gençlerin Davet Edildiği Program Çerçevesinde "Genç Birleşmiş Milletler" Kuruluyor.

Bayrampaşa Belediyesi, "19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı" ile "29 Mayıs İstanbul'un Fethi" kutlamalarını bir gençlik festivali ile birleştiriyor. 192 farklı ülkeden gençlerin davet edildiği program çerçevesinde "Genç Birleşmiş Milletler" kuruluyor.

Gençlik festivali hakkında bilgi vermek için Akgün Otel'de bir basın toplantısı düzenleyen Bayrampaşa Belediye Başkanı Hüseyin Bürge, böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi. Gençtival'in büyük, bir o kadar da anlamlı bir etkinlik olduğunu belirten Başkan Bürge, açılışını TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın yapacağı etkinlikler zincirinde konserler, yarışmalar gibi birçok sürprize imza atacaklarını kaydetti. Bu yıl 2.'si düzenlenecek etkinlik kapsamında "Genç Birleşmiş Milletler"in kurulacağını söyleyen Bürge, "Birleşmiş Milletler (BM) üyesi 192 farklı ülkeden temsilci gençlerle kurulmasını hedeflediğimiz birlik, dünyada bir ilk olma niteliğinde. Birlik, başta barış ve çevre konuları olmak üzere insanlığı daha ileriye götürecek fikirler üretecek. Çözüm önerilerinde bulunacak ve dünya için neler yapabileceğini tartışacak. Toplam 384 genç delegeden oluşan birlik, 'Savaşa karşı savaş barış getirir' sloganıyla savaşların sonuçlarını ortaya koyacak ve insana acı veren her harekete karşı durmak için bir köprü niteliğinde olacak. Dünya gençleri bu köprü ile tüm dünyaya ulaşacak ve 'barışıyoruz' diyecekler" diye konuştu.

Başkan Bürge, etkinlik sonrası yayınlanacak bildiriyi, 'miniklerin nasıl bir dünya hayal ettikleri noktasında' kendisinin de merakla beklediğini sözlerine ekledi.

17 Mayıs Cumartesi günü Genç Birleşmiş Milletler'in açılışıyla başlayacak olan Gençtival, 29 Mayıs tarihinde İstanbul'un fethi kutlamalarıyla sona erecek.

(DA-CİN-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title