Haberler

Bayrampaşa'da 4 Bin Kişiye İftar Verildi

Bayrampaşa Belediyesi, Ramazan ayında her yıl geleneksel olarak düzenlediği “Komşuluk İftarları” kapsamında Yıldırım Mahallesi’nde yaklaşık 4 bin kişiye iftar verdi.

Bayrampaşa Belediyesi, Ramazan ayında her yıl geleneksel olarak düzenlediği "Komşuluk İftarları" kapsamında Yıldırım Mahallesi'nde yaklaşık 4 bin kişiye iftar verdi.

Bayrampaşa Belediyesi, on bir ayın sultanı Ramazan ayında "Komşuluk İftarları" kapsamında Yıldırım Mahallesi Şehit Kamil Bakan Caddesi'nde yaklaşık 4 bin kişiye iftar verdi. İftar programına Bayrampaşa Belediye Başkanı Atilla Aydıner ve AK Parti İlçe Başkanı Kemal Oğuz Kıdıl da katıldı. İftar öncesi çocukları unutmayan Bayrampaşa Belediyesi, onlar için çeşitli yarışmalar ve eğlence programları düzenledi. Ramazan ayı ile bütünleşen ortaoyunu "Hacivat ve Karagöz" miniklerin büyük beğenisini topladı. Programın yapıldığı alana gelen Başkan Aydıner, vatandaşlar tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. Aydıner, fotoğraf çektirmek isteyenleri kırmayarak, bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Program iftardan sonra Hafız Adem Başar'ın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

"SOKAK KÜLTÜRÜNÜ YAŞATMANIN BÜYÜK MÜCADELESİNİ VERİYORUZ"

Yıldırım Mahallesi'nde 4 bin kişi ile iftar yapacaklarını belirten Başkan Aydıner, "Buradaki iftar programımız ile birlikte aynı zamanda Balkanlar'da iftar programımız yapılıyor. O bölgenin akrabaları ve dostları da şuanda burada, onlara bu vesile ile selam gönderiyoruz. Komşu peynirini ve zeytinini kurulan bu iftar sofrasına getirirken Fatma ablada çayını getiriyor. Biz de Bayrampaşa Belediyesi olarak onların yemeklerini hazırlıyoruz ve komşuluk iftarında hep birlikte aynı sofrada bulunuyoruz. Bayrampaşa'nın özelliği budur. Bu sene Balkanlar'da Bereket Konvoyu ile 9 ülkeye ve 20 şehre gidiyoruz. Toplam 11 mahallede 3'er kez olmak üzere toplam 30 adet iftar vereceğiz. Bizde komşuluk ve sokak kültürü muhteşem, bizde sokak kültürünü sokaklarda yaşamanın büyük mücadelesini veriyoruz" dedi.

"ÇOK GÜZEL BİR ATMOSFER"

Her yıl yapılan sokak iftarlarının Ramazan ayına renk kattığını belirten Melih Umut isimli vatandaş, "İlk defe bu iftarlara geliyorum, çok güzel bir atmosfer. Ramazan'da çok güzel etkinlikler bu yapılan komşuluk iftarları" dedi.

Ramazan'ın sokak iftarları ile daha güzel yaşandığını ifade eden Nusret Kamber ise, "İlk defa bu sokak iftarlarına geldim ve çok memnun kaldım. Yaşantımızda çok güzel bir olay bu iftarlar, her sene yapılıyor" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bayrampaşa Ak Parti Yerel Haberler

title