Haberler

Bayramiç'te Mandıra İşçilerinin Eylemi Sürüyor

Çanakkale'nin Bayramiç İlçesi'nde Tahsildaroğlu Süt Ürünleri Fabrikası'nda Sendikaya Üye Oldukları İdidasıyla İşten Çıkartılan 16 İşçi Fabrika Önünde Eylemlerini Sürdürüyor.

Çanakkale'nin Bayramiç İlçesi'nde Tahsildaroğlu Süt Ürünleri Fabrikası'nda sendikaya üye oldukları ididasıyla işten çıkartılan 16 işçi fabrika önünde eylemlerini sürdürüyor.

Çanakkale'nin Bayramiç ilçesinde üretim yapan Tahsildaroğlu Süt Ürünleri fabrikada çalışan 160 işçi ve personelden 110'unun Tek Gıda-İş Sendika'sına üye olmasıyla başlayan gerilim devam ediyor. Sendikaya üye olan 110 işçiden 16 işçinin işine son verilmesi ile fabrika önünde eylem yapan işçiler, 31 Mayıs Perşembe günü mesaiyi bitiminde ilçe merkezinde bulunan halk bahçesinde toplandı. 120 işçi ve çok sayıda işçi yakını direniş yapan işçilere destek verdi. Toplantıya katılan işçilere bir konuşma yapan Tek Gıda-İş Ege Bölge Başkan Yardımcısı Gürsel Köse, "Fabrikaların bacaları tütecektir. Biz fabrikayı kapatmak için sendikaya üye olmadık. Biz emeğimizi veriyoruz, hakkımızı da alacağız. Biz işverenin fabrikasını kapatmak değil, aksine ona para kazandırmak için çalışıyoruz. Burada iş barışı istiyoruz. Kimseye fabrikaya zarar verdirmeyiz. Biz kanuni olan haklarımızı alabilmek için sendikaya üye olduk. Direnişimiz işten atılan arkadaşlarımızın tekrar işe alınması ve sendikal haklarımızı alana kadar devam edecektir" dedi.

Toplantıya katılan yüzün üzerinde işçi haklarını alana kadar direnişlerini sürdüreceklerini belirti.

(SS-AÖ-MŞ)

01.06.2007 15:11 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title