Haberler

Bayramiç Barajında Odun Avı

Güncelleme:

Çanakkale'nin Bayramiç ilçesinde, yağmurla birlikte eriyen kar sularının Kazdağlarının eteklerinden baraja taşıdığı odun parçaları vatandaşlar için kışlık odun oldu.

Bayramiç Barajı'nda odun avı

ÇANAKKALE'nin Bayramiç İlçesi'nde, yağmurla birlikte eriyen kar sularının Kazdağlarının eteklerinden baraja taşıdığı odun parçaları vatandaşlar için kışlık odun oldu. Bayramiç Barajı'ndan halat ve sırık ucuna bağlanan çengellerle odunları toplayan vatandaşlar, eşek ve traktörlere yükleyerek evlerinin yolunu tuttu.

İlçe merkezine üç kilometre mesafedeki Bayramiç Barajı, son günlerde etkili olan yağmur ile birlikte eriyen kar sularının taşıdığı odun parçalarıyla doldu. Kazdağları eteklerinden baraja sürüklenen odunlarla yakacak ihtiyacını karşılamak isteyen köylüler, baraja akın etti. Halatların ve sırıkların ucuna demir çengel takan köylüler, barajda balık yerine bu kez odun avlamaya başladı. Yakaladıkları odunları kıyıya çekip biriktirenler ardından traktörlerine ve eşeklerine yükleyip evlerine götürdü. Kışın etkili olduğu bu günlerde, topladıkları odunların büyük fayda sağlayacağı kaydedildi. Köylülerden Mahir Yıldırım (45), bu yıl kış çetin geçtiğini ve çok fazla odun tükettiklerini belirterek, "Artık odunluklarımız boşalmak üzereydi. Dağlardan baraja inen odunlar yardımımıza yetişti" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çanakkale Bayramiç Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title