Haberler

Bayramı "geçmişe yolculuk" yaparak geçirecekler

AHMET ÖZLER - UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan ve "korumanın başkenti" unvanıyla anılan Karabük'ün tarihi konaklarıyla ünlü Safranbolu ilçesinde, Ramazan Bayramı öncesinde yapılan rezervasyonlarla otel ve pansiyonların büyük bölümü doldu.

Osmanlı döneminden kalma han, hamam, cami, çeşme, köprü ve konakların eşsiz güzelliğinde konaklama imkanı sunan tarihi ilçeye gelecek ziyaretçiler, geçmişe yolculuk yapma imkanı bulacak.

Anıt eserleri, kanyonları ve mağaralarının yanında genellikle üç katlı, 6-8 odalı, ihtiyaçlara uygun tasarlanmış, estetik biçimde şekillendirilmiş evleriyle açık hava müzesi konumundaki Safranbolu, 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde yerli ve yabancı turistleri ağırlamaya hazır.

UNESCO tarafından "dünyada en iyi korunan ilk 20 kent" arasında gösterilen Safranbolu'ya Çin, Tayvan, Japonya, Almanya, İtalya ve Güney Kore gibi ülkelerin yanı sıra başta İstanbul, Ankara, Kocaeli, Eskişehir, Sakarya, Düzce, Bolu ve Zonguldak'tan olmak üzere yurt içinden de çok sayıda ziyaretçi geliyor.

AA muhabirinin Karabük Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkililerinden aldığı bilgiye göre, 18. ve 19. yüzyıl ile 20. yüzyıl başlarında inşa edilen yaklaşık 2 bin geleneksel evden dönüştürülen 5 bin yatak kapasiteli konak, pansiyon ve otellerde doluluk oranı bayram tatili öncesinde yapılan rezervasyonlarla yüzde 90'a ulaştı.

"Misafirlerimiz yüzlerce yıl geçmişe gitme imkanına kavuşacak"

Safranbolu Kaymakamı Fatih Ürkmezer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçenin 1994'te UNESCO'nun Dünya Miras Kentleri Listesi'ne alındığını hatırlattı.

Safranbolu'nun dünyada korunmasıyla ün yapmış belli başlı yerlerden birisi olduğunu ve bu nedenle ilgi gördüğünü anlatan Ürkmezer, ilçenin kış boyunca özellikle hafta sonları yerli ve yabancı turistlere ev sahipliği yaptığını söyledi.

Ürkmezer, ilçenin yaz aylarının gelmesiyle de özellikle Batı Karadeniz turlarının merkezlerinden olduğunu dile getirdi

Kaymakam Ürkmezer, 9 günlük Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla bütün önlemleri aldıklarını ve denetimleri yaptıklarını belirterek, ilçedeki otel ve pansiyonlarda doluluk oranının üst seviyelere ulaştığını, yüzde 100'e çıkmasını beklediklerini kaydetti.

İlçenin, dini ve milli bayramlarda turistlerin uğrak yerleri arasında bulunduğuna işaret eden Ürkmezer, "Yabancı turistlerimiz zaten gelmeye devam ediyor, bayram tatilinde yerli turistlerimizi de bekliyoruz. Safranbolu sabah gelip akşam ayrılacak bir yer değil. Gelen misafirlerimizin en azından bir gece de olsa konaklamalarını istiyoruz ki Safranbolu'nun o gece güzelliğini de görsünler. Tarihi konaklarda kalan misafirlerimiz aileleriyle yüzlerce yıl geçmişe gitme imkanına kavuşacak." diye konuştu.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Ramazan Bayramı Safranbolu Haberler

Bakmadan Geçme

Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title