Haberler

Bayramda Sağlıklı Beslenme Uyarısı

Uzmanlar, Ramazan Sonrası Beslenme Konusunda Dikkat Edilmesi Gerektiğini Belirterek, "Bayram Keyfi Eziyete Dönüşmesin" Uyarısında Bulundu.

Uzmanlar, Ramazan sonrası beslenme konusunda dikkat edilmesi gerektiğini belirterek, "Bayram keyfi eziyete dönüşmesin" uyarısında bulundu.

Bir ay boyunca değişen vücut düzeninin aşırı tatlı yüklenmesi karşısında sarsılabileceğine dikkat çeken 29 Mayıs Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Beste Alimert, tatlılarda seçici davranılarak daha çok tadına bakmak amaçlı bir miktar alınmasını öneriyor. Doğru beslenmede kuralın üç ana öğün, az ve sık yemek olduğuna dikkat çeken Alimert, "Çok yağlı yemekleri yememeliyiz. Mide açısından sorun yaşanabilir. Az miktarda yemeliyiz" diye konuştu. Ramazan Bayramı'nda şeker ve kolesterol hastalarının özelikle

dikkat etmeleri gerektiğini vurgulayan Alimert, "Şerbetli tatlılar ve karbonhidrat oranı yüksek gıdalar kolesterolü yükseltir. Şeker hastalarının kesinlikle şeker tüketmemeleri gerekiyor. Kabızlık, mide krampları, şişkinlik olur" dedi.

Diyetisyen Alimert, yemeklerin cazibesine kapılıp ağır yiyenler için ise küçük spor aktiviteleri önererek, "Gittiğimiz ziyaretlerin yürüyüş mesafesinde olanları yürüyerek gitmeliyiz ve asansör kullanmamalıyız" önerisinde bulundu.

(SC-MAY-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title