Haberler

Bayram Trafiğinde Sürücülere Uyku Açan Spor Uygulaması

Bayram trafiğinde sürücülere uyku açan spor uygulaması Tokat'ın Niksar ilçesinde uluslararası D-100 karayolunda polis yaptığı sıra dışı uygulamada bayramda yola çıkan araç sürücülerine egzersiz aletleriyle spor yaptırarak dikkatlerini artırmaya çalıştıTOKAT - Tokat'ın Niksar ilçesinde...

Bayram trafiğinde sürücülere uyku açan spor uygulaması

Tokat'ın Niksar ilçesinde uluslararası D-100 karayolunda polis yaptığı sıra dışı uygulamada bayramda yola çıkan araç sürücülerine egzersiz aletleriyle spor yaptırarak dikkatlerini artırmaya çalıştı

TOKAT - Tokat'ın Niksar ilçesinde uluslararası D-100 karayolunda polis yaptığı sıra dışı uygulamada bayramda yola çıkan araç sürücülerine egzersiz aletleriyle spor yaptırarak dikkatlerini artırmaya çalıştı.

Niksar Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği ekipleri bayramı tatili için yola çıkan araç sürücülerinin karıştığı trafik kazalarının önüne geçmek amacıyla sıra dışı bir uygulamaya imza attı. Jandarma ve trafik ekipleri bayram trafiğinin yoğun olduğu D-100 karayolunda oluşturulan uygulama noktasında sürücülere spor yaptırarak kas açma hareketleri sayesinde dinlenmelerini, böylece kaza yapma olasılığını minimuma düşürmeyi hedefliyor. Yapılan uygulamada yol kenarına yerleştirilen bazı spor aletlerine yönlendirilen sürücülerin burada kısa süre de olsa spor yaparak kaslarını açmaları ve dikkatlerini toplamaları sağlandı. Yapılan uygulama karşısında şaşkınlıklarını gizleyemeyen araç sürücüleri memnuniyetlerini dile getirdi. Uygulamayı bizzat yerinde takip eden Tokat İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, sürücüleri hem trafik kazalarına karşı bilgilendirmek hem de onlarla sohbet ederek hava almalarını böylece yolda dikkatlerinin dağılmalarını önlemek amacıyla böyle bir uygulama yaptıklarını söyledi.

Ülke genelinde bayram arifesi olması nedeniyle yolların oldukça yoğun olduğunu ifade eden Topaloğlu,"Biz de trafik kazalarını asgariye indirmek hatta hiç olmamasını sağlamaya çalışıyoruz. Bütün personelimiz görevi başında. Hem trafik ekiplerimizle hem de Jandarma Trafik ekiplerimizden yardım alarak şehirlerarası ve şehir içi yollarımızda bayram nedeniyle ek tedbirler aldık. Malum Türkiye'nin kanayan yarası bayram arifelerinde ölümlü trafik kazaları çok olmaya başladı. Yollarımız düzeldi ama araçlarımız daha süratli gitmeye başladı. Özellikle uzun yol sürücülerinin tabi belli bir dayanma gücü var. Hava da sıcak, yorgun oluyorlar. Trafik kontrolü yaparak yolcularımızı dinlendirmiş oluyoruz. Çünkü sürücüler fark etmiyor. Uzun yoldan geldiği için refleksleri yavaşlıyor ve bunun sonucunda da trafik kazaları meydana geliyor. Bu da bizi üzüyor. Bununla ilgili arkadaşlarımız bir fikir geliştirdi. Buraya spor aletleri koyduk. Böylece sürücüler kas açma hareketleri yaparak rahatlamış oluyor. Burası D-100 karayolu. Baya aktif bir yol. Bayram trafiği artık başladı" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Niksar Tokat Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Brighton Manchester City maçı CANLI izle! 25 Nisan Brighton M.City maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title