Haberler

Bayram Kardeşlerin Yargılanmasına Devam Edildi

Van Eski Milletvekili Mustafa Bayram'ın, 'Kasten Adam Öldürmek' İddiasıyla Tutuklu Bulunan Oğulları Hecer ve Kemal Bayram'ın Yargılandığı Davanın Duruşmasına Bugün Devam Edildi. Bayram Kardeşlerin Avukatı, Güvenlik Gerekçesiyle Mahkemenin Başka İllerde Görülmesini Talep Etti.

Van eski milletvekili Mustafa Bayram'ın, 'Kasten adam öldürmek' iddiasıyla tutuklu bulunan oğulları Hecer ve Kemal Bayram'ın yargılandığı davanın duruşmasına bugün devam edildi. Bayram kardeşlerin avukatı, güvenlik gerekçesiyle mahkemenin başka illerde görülmesini talep etti.

Sabah saatlerinde tutuklu bulundukları Van F Tipi Cezaevi'nde Adliye Sarayı'na getirilen Hecer ve Kemal Bayram hakim karşısına çıktı. Yaklaşık 3 saat yargılanan Bayram kardeşler, iddiaları kabul etmeyerek beraatını isterken, avukatlarından Serbülent Özancı, müvekkillerinin sevenleri olduğu kadar sevmeyenlerinin de bulunduğu ifade etti. Özancı, müvekkillerinin güvenliklerini gerekçe göstererek davanın İzmir veya Malatya'da illerinden birinde görülmesi için mahkeme heyetine talepte bulundu.

Mahkeme heyeti, zanlıların tutukluluk hallerinin devamına karar verirken, Avukat Özancı'nın talebinin değerlendirilmesi, yeni tanıkların dinlenmesi ve gelmeyen şahitlerin getirilmesi için müzakere yazılması gerekçeleriyle davanın duruşmasını 28 Mayıs 2007 tarihine erteledi. Bayram kardeşler, duruşmanın ardından adliyenin bodrum katında bulunan garajdan çıkarılarak cezaevi aracı ile tekrar tutuklu bulundukları Van F Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

Edremit İlçe Belediyesi eski Başkanı Hecer Bayram ile kardeşi Kemal Bayram, 27 Eylül 2006 tarihinde evinin önünde cesedi bulunan Ahmet Bayram'ı öldürmek iddiasıyla tutuklanmışlardı.

(ŞA-MET-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title