Haberler

Bayraklı'da Mülteci Sorunu Ele Alındı

İzmir'in Bayraklı ilçesinde, mülteci sorunu, "Küresel Mülteciler ve toplumsal geleceğimize etkileri" konulu panelde masaya yatırdı. Panelde Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, önemli mesajlar verdi. Karabağ, "Kimse Bayraklı'nın üzerinde oyun oynamaya kalkmasın" dedi.

Bayraklı Belediyesi, İzmir Sosyoloji Derneği işbirliği ile mülteci sorunu, "Küresel Mülteciler ve toplumsal geleceğimize etkileri" konulu panelle ele alındı. Havuz Düğün Salonunda gerçekleştirilen panele, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper, CHP eski İl Başkanı Ali Engin, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Panelin moderatörlüğünü Bayraklı Belediyesi CHP'li meclis üyesi Necati Yıldız gerçekleştirdi. CHP eski milletvekili, ekonomist Prof. Dr. Hurşit Güneş ve AB uzmanı Necati Taşkıran da panele konuşmacı olarak katıldı.

"Küresel Mülteciler ve toplumsal geleceğimize etkileri" konulu panelin açılış konuşmasını Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ gerçekleştirdi. Karabağ, konuşmasının başında Hurşit Güneş'in babası, eski Dışişleri Bakanı Turan Güneş'le olan anısını anlatarak, "Hurşit Bey'in sevgili babasıyla küçük bir anım oldu. Yıl 1977. O zaman CHP Gençlik kollarındayım. Bayraklı'da bir lokal açtık. Sevgili Turan Güneş Bayraklı'ya geldi. Ben de Babamla 74 model Renault arabamızla geziyoruz. O arada devrimci bir gencimizi Bayraklı'da öldürmüşlerdi. Onun muhabbetini yaptık. Uzun unuz sohbetlerimiz oldu. Efsane Dışişleri bakanımız. 74 barış hareketinde 'Ayşe tatile çıktı' diyerek tarihe geçti" dedi.

"SEBEP ARAMAYA GEREK YOK"

Mülteci konusunun büyük bir sorun olduğuna dikkat çeken Başkan Karabağ, "Dünyanın başının belası kimler? Amerika, Fransa, İngiltere ve türevleri. Emperyalist dünya. Bu dünyanın başına hangi bela geliyorsa mülteci sorunu dahil bunların müsebbibi bu emperyalist güçlerdir. Sebep aramaya gerek yok. Dünyanın başı belada. Türkiye'deki sıkıntıların da başını bela sokanlar bunlar. İnanın Bayraklı'da benim yaşadığım sıkıntıların sebebi de onlar; çünkü burada biz Atatürkçü, laik, çağdaş cumhuriyetçi bir belediyecilik yapıyoruz. Bayraklı'yı parsel parsel satmıyoruz. Yeşil alanları kafeterya yapıp halka açıyoruz. 1 liraya çay veriyoruz. Dolayısıyla bu sermaye ve rant kavgasının içinde koruyabildiğimiz noktaları korumaya devam edeceğiz; ama şunu söyleyeyim halk hareketi çok önemlidir. Dünyada ve Türkiye'de, emsalleri vardır. Şunu söyleyeyim; halkın hareketi girdi mi bir olayın içine ona ne top, ne tüfek, ne silah durdurabilir. Onun için ben de silah var, bende polis var, bende tank var diye kimse güvenmesin. Halk bir ayağa kalkarsa seni mahveder, tükürüğüyle boğar. Kimse Bayraklı'nın üzerinde oyun oynamaya kalkmasın. Artık bir Hasan Karabağ yok. Bayraklı bir bütünlük içinde. Herkes Bayraklı'nın belediyesinin korunması noktasında herkes Hasan Karabağ olmuş. Sizi seviyorum" dedi.

TÜRKİYE-HALEP ARASINDAKİ BÖLGEYE YERLEŞTİRİLEBİLİRLER

Panelde konuşan Prof. Dr. Necati Taşkıran, mülteci sorunun ekonomik boyutuna dikkat çekti. Taşkıran, "Bu basit bir olay değil. Ne gibi ihtiyaçlar var, bunlar nasıl karşılanacak, maliyeti, gelenlere barış sağlandığı takdirde geri dönüşümlerine geçinceye kadarki sürede ne gibi eğitim verelim ki o insanlar o ülkelere gittiği zaman Türkiye hakkında olumlu konuşsun. 'Bize meslek edindirdiler' desinler. Bana göre Türkiye'nin savunacağı esas fikir, Türkiye ile Halep arasında büyük bir bölge var. Orası yeniden inşa edilerek bu insanlar oraya yerleştirilebilir. Bu insanlar herhangi bir suç işlememiş. Yalnızca yaratılan savaştan kaçmışlar, gelmişler. Başka suçları da yok. Bunları orada yaratılacak. 2-3 şehirde istihdam edilebilir. Bu insanlara meslek edindirme kurslarıyla belirli meslekler öğretilebilir. Bu insanları göndermek kafi değil. Yaşayabilecekleri, bir gelir elde edebilecekleri meziyet de kazandırmak gerekiyor. Türkiye bu bakımdan zengin bir ülke" dedi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hasan Karabağ Bayraklı Türkiye İzmir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler? Fenerbahçe ligden çekildi mi? Fenerbahçe ligden çekilecek mi, neden çekiliyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title