Haberler

Bayraklı'da "Engelsiz Cafe" Açıldı

Güncelleme:

Bayraklı Engelli Eğitim Derneği 3. yılında açılışını gerçekleştirdiği "Engelsiz cafe" ile engelleri ortadan kaldırmayı amaçlıyor.

Basın mensuplanın ilgi gösterdiği açılışa Özen Tıp Yöneticisi ve Genel Koordinatörü Cengizhan Özcan ve Yönetim Kurulu Danışmanı Erol Çetin, Bayraklı Belediyesi Meclis Üyesi Ayşegül Bahadır, Erzurum İl'ini sevenler Derneği Başkanı Zinnur Akdağ, Narmanlılar Derneği Başkanı Miktat Düz ve çok sayıda vatandaşın katıldığı "engelszi cafe'nin açılışında, Bayraklı Engelli Eğitim Derneği Başkanı Vural Gürbulak Büyükşehirlerde mevcut olan bu uygulamayı Bayraklı'ya da getirebilmekten çok memnuniyet duyduklarını belirterek şunlara yer verdi:

"Bayraklı Engelli Eğitim Derneğimizin 3. Yılı, engelli arkadaşlarımızla birlikte derneğimiz kurulduğu günden beri bu işin içerisindeyiz. 3 yıldan beri engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak için Bayraklı belediyesininde katkılarıyla büyük bir uğraş içerisindeyiz. Şu anda sadece büyük şehirlerde olan "engelsiz cafe" gibi benzer sevgi kafeleri ülkemizde çok fazla yok. Lokalimizde engelli ve engelli ailelerine yönelik saglık seminerleri, mesleki eğitim kursları ve diğer sosyal aktiviteler gerçeklestirilecektir. Ayrıca Engeliler Derneği tarafından işletilecek cafe engelli bireylere istihdam olanağıda sağlayacak.Bayraklı'da da bu çeşit bir yerin açılmasının uygun olacağını ve ilçemizde yaşayan engelli vatandaşlarımızın sosyalleşmesine büyük katkı sağlayacağını düşünerek. Nasıl yapabiliriz diye düşünmeye başladık. Herkes proje düşünelim derken biz nasıl uygulayabiliriz diye düşündük ve daha sonra yola çıktık. Bu yolda bizden desteklerini esirgemeyen bölgemizde hizmet veren Özel Özen Cerrahi Tıp Merkezinin sahiplerinden Sayın Cengizhan Özcan'a derneğim adına teşekkür ediyorum. Çok fazla kar amacı gütmeyen bu işletmedeki kazancımızda yine engelli arkadaşlarımıza gidecek." Dedi

Engelsiz Cafe'nin açılışına katılan ve açılışın kurdelasını kesen Özen Tıp Merkezi sahiplerinden Cengizhan Özcan, "Hekesin engelli adayı olduğu günümüzde engelli vatandaşların yardım taleplerine imkanları ölçüsünde destek verdiklerini ve bundan sonrada destek vereceklerini belirterek en büyük erdemliğin yardıma muhtaç olan özellikle engelli vatandaşlarımızın sesi olmak ve onların mutlu olmasına destek vermek Özen Tıp olarak bizim öncelikli görevimiz"şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Erol Çetin Bayraklı Erzurum Akdağ Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title