Haberler

Bayraklı'da Ağlatan Mezuniyet

Bayraklı Belediyesi ve AÇEV işbirliği ile düzenlenen okuma yazma kursları sona erdi.

Bayraklı Belediyesi ve AÇEV işbirliği ile düzenlenen okuma yazma kursları sona erdi. Kursu başarıyla bitirerek ilkokul diploması almaya hak kazanan öğrenci anneler gözyaşlarına hakim olamadı.

Bayraklı Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü ile Anne ve Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) arasında yapılan işbirliği ile 36 kadın okuma yazma öğrendi. 21 yıldan bu yana erken çocukluk ve yetişkin eğitimleriyle, çocuklara daha iyi bir gelecek, ailelere de daha bilinçli ve iyi bir yaşam sağlamak için çalışan AÇEV'in düzenlediği okuma yazma kurslarına katılan kadın kursiyerlere Bayraklı Belediyesi Nafiz Gürman Semt Merkezi'nde tören düzenlendi.

Bekar bayanlardan annelere ve torun sahibi ninelere kadar birçok kadın kursiyerin ilgi gösterdiği okuma yazma kursları aylar süren yoğun eğitim programının ardından düzenlenen sınavla son buldu. Törende 3 kursiyer diploma alarak ilkokul mezunu oldu. Diplomalarını Bayraklı Belediyesi Sosyal İşler Müdürü ve eğitmenlerinden alan kursiyer kadınlar başarıları karşısında gözyaşlarına hakim olamadı.

Eğitimcilerinin elinden okuma yazma sertifikalarını alan kursiyer kadınlar kendilerine bu fırsatı sunan ve Semt Merkezlerini onlara açan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ve eğitimlerine katkıda bulunan AÇEV yetkililerine teşekkürlerini iletti. Sevinç gözyaşlarıyla sertifika ve diplomalarını alan kursiyer bayanlar toplu olarak hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bayraklı'da okulunu yarıda bırakmış ya da hiç okula gitmediği için okuma yazma bilmeyen kadınların olduğuna dikkat çeken Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Vatandaşlarımızdan gelen istekler ve işbirlikleri ile olumsuz tabloları olumluya çevirmek üzere çalışıyoruz. Bayraklı'da okuma yazma bilmeyen kalmayana kadar bu kursları düzenlemeye işbirliklerini sürdürmeye devam edeceğiz. Semt Merkezlerimiz de işte bu noktada devreye giriyor. Vatandaşlarımıza ev sahipliği yapıyor. Böyle hayırlı işlere de vesile oluyor. Yeterli sayıya ulaşıldığı taktirde vatandaşlarımızın her türlü kurs ve el işi derslerini mahallelerinde bulunan Semt Merkezlerinde ücretsiz olarak faydalanabilirler" dedi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hasan Karabağ Bayraklı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title