Haberler

Baykoca Mahallesi Sokak İftarında Buluştu

Güncelleme:

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, halkla bütünleşme adına düzenlenen sokak iftarı organizasyonları kapsamında Baykoca Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi.

On bir ayın sultanı Ramazan ayı içerisinde birlik ve beraberliğin artması, gönüllerin huşu içerisinde bu ayı en güzel şekilde idrak edebilmesi için şehrin farklı noktalarında iftar sofraları kuran, gecenin bereketine ulaşma adına dünyaca ünlü hafızları ilçe halkı ile buluşturan İnegöl Belediyesi, gerçekleştirdiği etkinlikler ile vatandaşlardan büyük ilgi görüyor. Ramazan ayı boyunca ilçe halkı ile bir araya gelmeye çalışan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Cumartesi akşamı düzenlenen sokak iftarında Baykoca Mahallesi sakinleri ile buluştu. TOKİ Necip Fazıl Kısakürek Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesinde kurulan sofralarda yapılan iftar organizasyonuna Baykoca Mahallesi sakinleri yoğun ilgi gösterdi. İftar programına Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın yanı sıra; AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel, Parti Yöneticileri ile bazı meclis üyeleri de katılım gösterdi.

İFTAR PROGRAMI İLAHİ VE DUALARLA BAŞLADI

İftar öncesi ilahi ve ezgi sanatçısı Ali Balantekin sahne aldı. Balantekin, mahalle sakinlerinin gönlünü okşayan ilahileriyle programa renk kattı. Ardından Hz. Ali Camii imamı Kahraman İşçinin okuduğu Kuran-ı Kerim tilaveti sonrası vatandaşlar iftarlarını yaptı. İftar organizasyonunda Belediye Başkanı Alinur Aktaş, tüm masaları tek tek dolaşarak vatandaşlarla görüşmeyi de ihmal etmedi.

BU SOFRALARDA BULUŞMANIN BİR GAYESİ VAR

İftarın ardından mahalle sakinlerine yönelik bir konuşma da yapan Başkan Aktaş, bugün özellikle bu sofrada bir araya gelmelerinin bir sebebi, bir gayesi olduğunu söyledi. Vatandaşlara tavsiyelerde de bulunan Aktaş, "Benim sizlere tavsiyem; artık elveda sürecine girdik tabiri yerindeyse. Lütfen komşunuzla birlikte iftar açın. Özellikle bir de maddi durumu sıkıntılı olan bir komşunuzu tercih ederseniz çok hayırlı bir iş yapmış olursunuz. Ramazanın lezzetine çok daha fazla varırsınız. Biz de ekip arkadaşlarımızla birlikte farklı sofralara oturmaya çalışıyoruz. Onlarla o güzellikleri paylaşmaya çalışıyoruz. Beraberinde de böyle sokak iftarlarıyla, engelli aileleriyle, şehit ve gazi aileleriyle, liseden mezun olan çocuklarımızla, üniversite öğrencilerimizle biraz daha alternatif iftarlar yapmaya çalışıyoruz ki iftarın gerçek manada hazzına, heyecanına, ramazanın gerçek manada hazzına ve heyecanına varalım diye" diye konuştu.

İnegöl'ün yanı sıra koordinatörlüğünü yaptığı Doğubayazıt'ta da iftarlar verdiklerini hatırlatan Aktaş, "Orada da erzak dağıtımları yaptık, ihtiyaç sahibi çocukları giydirdik… Beraberinde İnegöl'de de bu konuda ciddi bir heyecan var. Her akşam aşevinden 900 civarında insan istifade ediyor. Farklı yerlerde yine iftarlar veriliyor. Onlara da destek ve katkı vermeye çalışıyoruz" dedi.

HEPİMİZ İNEGÖL İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Konuşmasında birlik beraberlik çağrısı da yapan Aktaş, "Burada farklı yörelerden, farklı semtlerden, farklı şehirlerden göçüp gelmiş kardeşlerimiz olabilir. Ama hepimiz İnegöl için çalışıyoruz. İnegöl için üretiyoruz. İnegöl bizim her şeyimiz. Caddesiyle, sokağıyla biz İnegöl'ü çok seviyoruz. Belediye Başkanı olarak, Meclis Üyesi olarak, memur, işçi, firma sahibi ve her ne olursak olalım birlik ve beraberliğimizi bozmadan ülkemiz için çalışmaya devam ediyoruz. İnegöl için çalışmaya devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Aktaş konuşmasının sonunda Çarşamba günü idrak edilecek Kadir Gecesini ve Pazar günü erişilecek Ramazan Bayramını da tebrik ederek davetlerini kırmayıp iftar programına katılan vatandaşlara teşekkürlerini sundu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Necip Fazıl Kısakürek Kuran-ı Kerim Alinur Aktaş İnegöl Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
title