Haberler

Baykal: 'Yargı Yöneticileri Ayaküstü Açıklamadan Kaçınmalı'

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Anayasa Mahkemesi, Yüksek Seçim Kurulu (Ysk) Gibi Kurumların Kararlarıyla İçtihat Oluşturduklarını Belirterek, 'Yöneticilerinin Peşin, Ayaküstü Açıklamalardan Kaçınmaları Gerektiğini' Söyledi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Anayasa Mahkemesi, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) gibi kurumların kararlarıyla içtihat oluşturduklarını belirterek, ''Yöneticilerinin peşin, ayaküstü açıklamalardan kaçınmaları gerektiğini'' söyledi.

CHP'nin Tarım ve Çiftçi Kurultayı için Şanlıurfa'da bulunan Deniz Baykal, gazetecilerle sohbeti sırasında gündemdeki konulara değindi.

Baykal, YSK Başkanı'nın AK Parti hakkındaki kapatma davasıyla bağlantılı olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bağımsız adaylığına yönelik değerlendirmesinin hatırlatılması üzerine şunları söyledi:

''Anayasa Mahkemesi, YSK gibi kurumlar içtihat oluştururlar. Yöneticilerinin peşin, ayaküstü açıklamalardan kaçınmaları gerekir. Anayasa Mahkemesi ve YKS'ya düşen görev tarafsız ve güven veren bir konumda bulunmak ve bu konumu konu önüne gelinceye kadar sürdürmektir. Akademisyenler ya da eski yargı mensupları kişisel görüşlerini açıklayabilirler, ancak bu kurumlar konu önlerine geldiğinde resmi, kurumsal tavırlarını ortaya koyarak tartışmaları sonlandırırlar.

Anayasa Mahkemesi ya da YSK adına yetkili olanların 'Bence' ya da 'Bana göre' diyerek açıklama yapmaları doğru olmaz. Ben bir siyasetçi olduğum halde bu konulara girmemeye özen gösteriyorum.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title