Haberler

Baykal ve Sezer'den Birlik Çağrısı

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve Zeki Sezer, Cumhuriyet Mitingi'nde Bir Araya Gelerek Ortak Vatandaşlardan "Sandıkta da Birlik" İstedi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve Zeki Sezer, Cumhuriyet Mitingi'nde bir araya gelerek ortak vatandaşlardan "sandıkta da birlik" istedi.

Samsun'da düzenlenen sonuncu Cumhuriyet Mitingi'nde biraraya gelen Deniz Baykal ve Zeki Sezer, vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Baykal ve Sezer'in yan yana olmalarını mitinge katılanlar alkışlarken, bir partili 1976 yılında çekilen bir fotoğrafı Deniz Baykal'a göstererek 'Hep yanınızdaydık' şeklinde destek verdi. Mitingle ilgili açıklamalarda bulunan Deniz Baykal, Samsun'da gerçek bir birliktelik sağlandığını, Zeki Sezer'le aynı mitingde olmaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Kendinin üzerine düşen

görevi yerine getirdiğini dile getiren Baykal, "Sandıkta bu birleşme sağlanmalı. Yeni bir Türkiye ve yeni bir Türkiye" dedi. Deniz Baykal, SHP ile birlikte hareket etme konusundaki soruları cevapsız bıraktı.

Cumhuriyet mitinglerinin önemine değinen Zeki Sezer, "19 Mayıs şehri Samsun'da Cumhuriyet Mitingi ayrı bir anlam kazandı. Umudun azaldığı bir noktada mitingler kendini gösterdi. Geleceğimiz için hep birlikte çabalamalıyız" diye konuştu. Mitinge de sanatçı Yavuz Bingöl, Selda Baycan ve Sadık Gürbüz yerini aldı. 10. Yıl Marşı hep bir ağızdan söylendi. Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Başkanı Şenal Sarıhan, Atatürk, Cumhuriyet, Laiklik ve 19 Mayıs içerikli bir konuşma yaptı.

(MD-SA-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title