Haberler

Baykal: Uzlaşma Angajmanın Teyidini Bekliyoruz

CHP Merkez Yönetim Kurulu Yarın Yapılacak Olan Parti Meclisi Toplantısı Öncesinde, Genel Seçim Sonuçlarını Değerlendirdi. Toplantıda Cumhurbaşkanlığı Seçimi Sürecinin de Gündeme Geldiği Öğrenildi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) yarın yapılacak olan Parti Meclisi (PM) toplantısı öncesinde, genel seçim sonuçlarını değerlendirdi. Toplantıda cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinin de gündeme geldiği öğrenildi.

Toplantıdan alınan bilgiye göre cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik değerlendirmelerde bulunulurken Baykal, cumhurbaşkanının uzlaşmayla seçilmesi görüşünü yineledi.

Baykal, cumhurbaşkanlığı seçiminin bir partinin iç işi olmadığını vurgulayarak, bunun bütün Türkiye'yi aynı derecede ilgilendiren bir konu olduğunu kaydetti.

Baykal, ''Kim cumhurbaşkanı olursa olsun, bizi ilgilendirmez'' denilemeyeceğini ifade ederek, anayasaya uygun, ülke yararlarına sahip çıkacak milli temsil şansını taşıyan bir cumhurbaşkanın seçilmesinin herkesin ortak görevi olduğunu vurguladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bu konuya ilişkin olarak seçim öncesi dile getirdiği ''uzlaşma'' anlayışının gerçekleşmesini beklediklerini kaydeden Baykal'ın, ''Uzlaşma angajmanının teyidini ve bu konuda bir adım atılmasını bekliyoruz. Bu doğrultuda bir girişim olmasını memnuniyetle karşılarız ve iyi niyetle katkı yapmaya çalışırız'' dediği öğrenildi.

Bu arada toplantıda, seçim sonuçları değerlendirilirken, bazı MYK üyelerinin örgütlenmeyle ilgili eksikliklerden söz ettiği ve bunun tartışmaya yol açtığı öğrenildi.

PM'nin yarın yapılacak toplantısında da bazı üyelerin seçim sonuçları nedeniyle MYK'da kapsamlı bir değişiklik yapılması yönünde talepte bulunmaları bekleniyor. Ancak Baykal'ın olağan kurultay öncesinde kısmi, ya da kapsamlı bir değişime sıcak bakmadığı, süreci hızlandırarak, olağan kurultayın 2008 yılının ilk aylarında gerçekleştirilmesini ve yönetim kademesindeki değişikliğin burada yapılmasından yana olduğu belirtiliyor.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title