Haberler

Baykal: ''Türkiye Terörün İçine Çekilmeye Çalışılıyor''

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ''Türkiye terörün içine çekilmeye çalışılıyor'' dedi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ''Türkiye terörün içine çekilmeye çalışılıyor'' dedi.

Bazı toplantı, açılış ve aşık Mahsuni Şerif'i anma etkinliklerine katılmak için 20 yıl aradan sonra Kahramanmaraş'a gelen Baykal, parti olarak Türkiye'nin Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve dünyada yaşanan olayları çok yakından izlediklerini söyledi.

Baykal, Türkiye'nin terör tehlikesi ile karşı karşıya bulunduğunu belirterek, şunları kaydetti:

''Terör dolayısıyla çok acı olayların yaşandığı bir coğrafyada bulunuyoruz. Etrafımız ateş çemberi. Bu terörün Suriye'ye, İran'a ve Türkiye'ye de sıçraması konusunda kaygılarımız var. İçerden ve dışardan kıvılcım yükseliyor ve bu durum bizi son derece kaygılandırıyor.''

Türkiye'de terörü tırmandırmak isteyenlerin değişik stratejiler izlediğini ifade eden Baykal, millet olarak birlik ve beraberliği korumak, teröre izin vermemek zorunda olduklarını söyledi.

Terör yapanların sırtının sıvazlanmaması, onlara anlayış gösterilmemesi, taviz verilmemesi gerektiğini belirten Baykal, ''Hükümet eve dönüş kanunu çıkardı. Bu kanunun amacı terörü bitirmekti, ama bu kanun çıktıktan sonra eve dönüş değil de dağa dönüş yasası oldu. Bu kanundan sonra terör azalmadı aksine arttı. Bunu, AK Parti Hükümeti yaptı'' dedi.

Baykal, vatandaşlara 3 taahhütleri olduğunu belirterek, bunları ''ezdirmemek, soydurmamak, böldürmemek'' olarak açıkladı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title