Haberler

Baykal: Türkiye Hızla Polis Devleti Olma Yolunda

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal, partisinin mahalli seçimler startını vermek üzere geldiği Tuzla'da yaptığı açıklamalarda, ülkede her an bir seçimin olabileceğini belirtti. Baykal, Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt'ün izlendiği iddialarına ilişkin olarak ise, "Türkiye hızla polis devleti olma yolunda ilerliyor" dedi.

Sabah saatlerinde partisinin İstanbul'un Tuzla ilçesine bağlı Mimar Sinan Mahallesi'ndeki seçim irtibat bürosunun açılışını yapmak üzere kente gelen Deniz Baykal, kalabalık bir partili grup tarafından karşılandı. Siyasal çalışmalarını yerel seçimleri de düşünerek başlatma kararı aldıklarını söyleyen Baykal, yeni bir siyasi dönem başladığını kaydetti. Her an seçim olabileceğini ifade eden Baykal, "Yeni bir dönem başlayacak gibi görünüyor. O yüzden bizler de seçim kampanyamızı öne çektik. Siyasal çalışmalarımızı, yerel seçimleri de düşünerek başlatma kararı aldık. CHP'nin yerel seçimlerine hazırlık kampanyasını Tuzla'da yapmak için buradayız. Hukuksal sorunlar, çevresel sorunlar, sağlık sorunları. Sorunların hepsi belli. Hepsinin de çaresi var. Temiz, dürüst, namuslu bir yönetim. Çok daha geniş, çok daha kapsamlı değişikler ortaya çıkabilir. Ne olacağı belli değil. Yerel seçim Mart'ta gözüküyor, ama Mart'ta mı yapılacak daha erkene mi alınacak belli değil. Bu seçim inşallah onları iktidardan düşürecek. 28 Mart'ta seçim yapılacak zannedenler, kendilerine fazla güvenmesin. Her an her şey olabilir" dedi.

"TUZLA OLAYI KAZA OLMAKTAN ÇIKMIŞTIR" Tuzla'nın Türkiye ekonomisi açısından çok önemli olduğunu ancak sürekli ülke gündemine kazalar ve ölümle geldiğini belirten Deniz Baykal, işin artık bir kaza olmaktan çıktığını söyledi. Tuzla'ya gelişi sırasında bir gemide meydana gelen 1 kişinin hayatını kaybettiği, 2 kişinin de yaralandığı kaza haberini aldığını anlatan Baykal, ölen işçinin ailesine başsağlığı dileklerini ileterek, "Önce hepinize geçmiş olsun. Kaybettiğimiz işçi kardeşimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Bu artık kaza olmaktan çıktı. Bu bir kazadır diye geçiştirilecek bir olay olmaktan çıktı. Arkasında yatan bütün anlayışları sorgulamak lazım. Her şeyi sorgulamak lazım" şeklinde konuştu.

Partisinin seçim irtibat bürosunun açılışında halka hitap eden CHP Genel Başkanı Baykal, Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt ile ilgili kamuoyundaki tartışmalara da değindi. Olayın örtbas edilmeye ve kapatılmaya çalışıldığını savunan Baykal, "Anayasa Mahkemesi Başkanvekili eşiyle birlikte evinden çıktıktan sonra bir araç tarafından takip edildiğini söylüyor ve gidip araca bakmak istiyor. Ancak araca gitti, soru sordu, hiçbir açıklama yapmadılar. Dinleme cihazı var dedi, yine cevap alamadı. Aracın polise ait olduğu belirlendi. Bunun üzerine emniyet açıklama yaptı ve 'Bu araç başka bir dinleme görevi için oradaydı' dedi. Peki sen başkasını dinliyorsan, Anayasa Mahkemesi Başkanvekili'nin aracının arkasında kimi dinliyorsun? İlgililer, tutarsız açıklamalar yapıyor. Eğer başkasını dinliyorsan, Başkanvekili'nin arkasında ne işin vardı? Çürüme budur. Sağduyusunu kaybeden iktidar, olayı örtbas etmeye ve kapatmaya çalışıyor. Buna yönelik de garip garip açıklama yapar noktaya geldi" diye konuştu.

BAYKAL'A MİKROFON AZİZLİĞİ CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, halka hitap ettiği sırada mikrofonun azizliğine uğradı. Mikrofonun arızalanması üzerine getirilen ve değiştirilen 3 ayrı mikrofon da arıza yaptı. Daha sonra tamir edilen mikrofon ile konuşmasına devam eden Baykal, "Demokrasilerde çareler tükenmez. Mikrofonlar değişir, düşünce hürriyeti ve toplantı hürriyeti devam eder" esprisi ise partililerden alkış aldı.

Daha sonra Mimar Sinan Mahallesi'nde açılan seçim irtibat bürosunun açılış kurdelesini kesen Baykal, hayırlı olsun dileklerinde bulunurken, aynı anda içeri girmek isteyen basın mensupları ve partililer kısa süreli izdihama sebep oldu.

(FA-FA-ED-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Alita: Savaş Meleği filmi oyuncuları kim? Alita: Savaş Meleği filmi konusu, oyuncuları ve Alita: Savaş Meleği özeti! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! KDV'ye zam mı geliyor? Kafelerde KDV'ye zam mı gelecek? Bahar CANLI izle! SHOW TV Bahar 8.bölüm CANLI izleme linki! Paris Hilton, Taylor Swift geleceği için VIP alandan mı çıkarıldı? Paris Hilton neden VIP alandan çıkarıldı? Her derde deva! Cevizi suya koyun ve için; Etkisine inanamayacaksınız... ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title