Haberler

Baykal: "Tl'den Sıfırları Attınız Evet Ama Millete de Sıfırı Tükettirdiniz"

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, ekonomik durumdan söz ederken TL'den sıfır atılmasıyla övündüğünü belirterek, ''Bununla övünme Sayın Başbakan! Sıfırları attınız evet ama millete de sıfırı tükettirdiniz'' diye konuştu.

Baykal, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, ekonomiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Tarımda üreticilerin büyük sıkıntılar yaşadığını belirten Baykal, Başbakan Erdoğan'ın, yaptığı konuşmalarda sık sık ekonominin rayına girdiğini ve refahın arttığını dile getirdiğine dikkati çekerek, halkın, yaşanan gerçeği çok iyi bildiğini ve bu açıklamaların kabul görmediğini söyledi.

Baykal, AK Parti iktidara geldiğinde toplam iç ve dış borç miktarının 220 milyar dolar olduğunu, aradan geçen 4 yıllık sürede bu rakamın 360 milyar dolara ulaştığını savundu.

Deniz Baykal, AK Parti iktidarı döneminde gerçekleştirilen iç ve dış borç faiz toplamının da 145 milyar dolar olduğunu vurgulayarak, ''Bu 145 milyar dolar, hiç kuşku yok ki müthiş bir zenginleşme kaynağı olmuştur. Bütçemizin üzerinde bir kaynak, AKP iktidarı döneminde rantiye kesimine transfer edilmiş demektir. Bu tablo varken, siz 'AKP iktidarı döneminde paradan kazanma dönemi sana ermiştir, Türkiye'nin borçları ödenmiştir' diyebilir misiniz'' diye sordu.

Başbakan Erdoğan'ın sık sık TL'den sıfır atmakla övündüğünü belirten Baykal, enflasyonun, bu iktidardan önce alınan ekonomik kararlar sonucunda düştüğünü, bunun sonucunda paradan sıfır atılmasının mümkün olduğu söyledi. Baykal, ''(Sıfırları attık) diyorsun, bununla övünme Sayın Başbakan! Sıfırları attınız evet ama millete de sıfırı tükettirdiniz'' dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title