Haberler

Baykal: "Tarihi Bir Seçim Olacaktır"

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Önümüzdeki Genel Seçimlerin Türkiye Açısından Tarihi Bir Seçim Olacağını Belirterek, 'Cumhuriyetin Demokrasi İçinde Savunulduğunun Gösterildiği Bir Seçim Olacaktır. Bunu Yapmak, Başarmak Zorundayız' Dedi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, önümüzdeki genel seçimlerin Türkiye açısından tarihi bir seçim olacağını belirterek, ''Cumhuriyetin demokrasi içinde savunulduğunun gösterildiği bir seçim olacaktır. Bunu yapmak, başarmak zorundayız'' dedi.

Uluslararası Güvenlik Konferansı'na katılmak üzere Münih'te bulunan Baykal, Almanya'da yaşayan Türklerin oluşturduğu sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi.

Almanya'daki Türklerin Türkiye'deki siyasi sürece katılma ve temsil edilme hakkının çok temel bir hak olduğunu vurgulayan Baykal, Münih'te görüşmeler yaptığı Bavyera Eyalet yetkililerine bu konudaki görüşlerini aktardığını anlattı.

Almanya'daki Türklerin konsolosluklarda ya da konsoloslukların kontrolünde belirlenecek merkezlerde oy kullanabilmelerine yönelik bir düzenlemenin zorunlu olduğunu vurgulayan Baykal, mektupla oy kullanma konusunda tereddütleri olduğunu ifade etti.

Baykal, Almanya'da Türklerin çifte vatandaşlık hakkına karşı bir direncin söz konusu olduğunu, bunun çağ dışı bir zihniyeti yansıttığını kaydetti.

Toplantıda söz alan Almanya Federal Meclis Sol Parti Milletvekili Hakkı Keskin de Almanya'da 30-40 yıldan bu yana yaşayan Türk vatandaşlarının bir kez bile oy kullanmadıklarını ve bunun çok düşündürücü olduğunu söyledi.

Keskin, Türklerin Almanya'da oy kullanabilmelerine yönelik yasal düzenlemelerin bir an önce gerçekleştirilmesi gerektiğini kaydetti.

Türkiye'de duyarlı, dikkatli olunması gereken bir dönem yaşandığını, Cumhuriyete karşı bir zihniyetin kadrolaşmaya, dul budak salmaya kalkıştığını savunan Baykal, bu doğrultuda etkin olan bazı dış mihraklar bulunduğunu da öne sürdü.

Türkiye'nin halkın ezici çoğunluğu Müslüman, laik bir devlet düzenine sahip bir ülke olduğunu, dünyada bunun örneğinin bulunmadığını vurgulayan Baykal, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Önümüzdeki seçim Türkiye açısından tarihi bir seçim olacaktır. Cumhuriyetin demokrasi içinde savunulduğunun gösterildiği bir seçim olacaktır. Bunu yapmak, başarmak zorundayız. Bunu başaramazsak ne olur diye sormayı, böyle bir ihtimali akla getirmeyi bile uygun görmüyoruz. Buradaki Türkler olarak Türkiye'de oy kullanamasanız dahi ülkenizin siyasi geleceğine sahip çıkmanızı istiyorum, Türkiye'nin, hepimizin buna ihtiyacı var.

Türkiye'de yeni bir dönemi, herkesin kardeşçe birbirini kucakladığı, her türlü ayrışmanın reddedildiği, cumhuriyet temelinde bütünleşildiği bir dönemi hep beraber yaratmamız gerekiyor. Biz Anadolu'nun yangın yerine dönüştürülmesine izin vermek istemiyoruz. Hepimiz vatandaşız, kimse kimseye 'senin kökenin ne' diye sorma hakkına sahip değil. Atatürk, Türkiye Cumhuriyetini kuran millete Türk milleti demiştir. Bu anlayış etrafında toplanalım, bunu bozmak isteyenlere fırsat vermeyelim''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title