Haberler

Baykal: 'Sosyal Devlet Artık Gözden Çıkarılmaktadır'

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, TBMM Gündeminde Bulunan Sosyal Güvenlik Yasa Tasarısı ile Anayasa'da Devletin Temel Nitelikleri Arasında Sayılan 'Sosyal Devlet' İlkesinin Gözden Çıkarıldığını Savundu.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, TBMM gündeminde bulunan Sosyal Güvenlik Yasa Tasarısı ile Anayasa'da devletin temel nitelikleri arasında sayılan ''Sosyal devlet'' ilkesinin gözden çıkarıldığını savundu.

Baykal, partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin çok kritik bir dönemden geçtiğine işaret ederek, ''Türkiye kendi dışında hangi yönlendirmelerin hedefi konumundadır, Türkiye'ye bu planlar nasıl yansımaktadır, bütün bunları netleştirmek, aydınlığa kavuşturmak öncelikli görevimizdir'' dedi.

Erdoğan'ın, her aileye 3 çocuk yapması önerisinde bulunduğunu, bu öneriye, ''Türk milletinin kökünün kazınmak istenmesini'' gerekçe gösterdiğini belirten Baykal ''Her çocuğun bereketiyle geleceği iddiası, herhalde Başbakanın kendi kişisel deneyiminden çıkardığı sonuç olmalı. Başbakan, milletimizin çocuk yapma gücüne güvenmektense, kendi sorumluluklarının gereğini yerine getirmesi lazım'' diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın, ''30 yıldır Kandil'e siz niye gitmediniz? Haritada Kandil'i mi bulamadınız?'' şeklindeki sözlerini de eleştiren Baykal, şunları söyledi:

''Türkiye'nin 30 yıldır terör mücadelesinde Kandil diye değil, Bekaa diye bir problemi vardı. Bekaa problemi de senden çok önce halledildi, Kandil problemi senin elinde ortaya çıktı.''

Baykal, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Irak'ın kuzeyindeki terör örgütü unsurlarına yönelik gerçekleştirdiği sınır ötesi kara harekatına yönelik değerlendirmelerde bulunurken, ''Bu askeri harekatı, Talabani'yi Türkiye'de kabul edebilmek için mi yaptık? Barzani ile masaya oturabilmek için mi yaptık? Anayasamızı, Türk milletinin anayasası olmaktan çıkarmak için mi yaptık? Bu sorular, ortadadır. Bu soruların cevabını da kimse veremez'' dedi.

ABD Başkanı Bush'un 5 Kasım'da, ''PKK; Türkiye'nin, ABD'nin düşmanıdır'' dediğini, ABD'li bir üst düzey komutanın ise 3 Martta, ''PKK ile Türkiye görüşmelidir'' dediğini anlatan Baykal, bu durumda her şeyin sorgulanması gerektiğini söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title