Haberler

Baykal: "Petkim'in Satışına Dur Diyeceğiz"

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, İktidara Geldikleri Takdirde Petkim'in Satışını Durduracaklarını Söyledi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, iktidara geldikleri takdirde PETKİM'in satışını durduracaklarını söyledi.

Baykal, Muğla'da, "ülkeye sahip çıkma mitingi" olarak adlandırdığı toplantıda yaptığı konuşmada, mitinge katılanlara CHP'yi iktidara taşıma mücadelesine sahip çıktıkları için teşekkür etti.

Mitinge katılanlara "İşiniz yolunda mı?, Geçen 4.5 yıl refahınıza mutluluğunuza katkı sağladı mı?" diye soran Baykal, miting alanından yükselen "Hayır" sesleri üzerine, "(Türkiye büyüyor) diyorlar, (Milli gelir artıyor, zenginleşiyor) diyorlar. O zenginlik Muğla'ya gelmedi mi? Borsa 6 kat artmış. Bir koyan 6 almış borsadan, Muğla'dan borsaya 1 koyup 6 alan olmadı mı?" diye konuştu.

"Ülke zenginleşiyor", ''Yabancı firmalar, Türkiye'den çok memnun" derken, Türkiye'de 70 milyon için gerçeklerin böyle olmadığının görüldüğünü dile getiren Baykal, "Bu nasıl politika? Üstelik bu dönemde hükümet, Cumhuriyet tarihinin en büyük borç miktarını yaptı. Cumhuriyet tarihinden bugüne kadar yapılan borcun yüzde 86'sını bu hükümet 4.5 yılda gerçekleştirdi" şeklinde konuştu.

Baykal, hükümetin borçlanmayla birlikte Cumhuriyet tarihinin bugüne kadar tüm kazanımlarını da elden çıkardığını, ekonomik bakımdan ne kadar büyük tesis varsa hepsini sattığını söyledi. Son olarak bu şekilde PETKİM satışının yapıldığını anlatan Baykal şöyle konuştu:

"PETKİM Türk sanayisinin can damarıdır. Türk sanayinin ham madde ihtiyacını, işlenmiş madde ihtiyacını sağlayan kuruluştur. PETKİM'i tuttuğunuzda Türk sanayisinin boğazını tutmuşsunuz demektir. PETKİM'i sattık, kime sattık? Kime sattığımızı da bilmiyoruz. Rivayetler muhtelif, ama net bir şey yok. Ne zaman satıldı, seçimlere iki hafta kala. Bu ne telaş böyle? Gümrükten mal mı kaçırıyorsunuz? Buradan ilan ediyorum, 15 gün sonra, Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında PETKİM satışına 'dur' diyeceğiz."

Mazotta çiftçiye kolaylık sağlayacaklarını söyledikleri andan itibaren bazılarının çok rahatsız olduğunu ifade eden Baykal, "Ne istediğimizi, ne yaptığımızı biliyoruz. Çiftçimizin mazotundan ÖTV alınmayacaktır. Yani çiftçi mazotun maliyetini ödeyecek, nedir o maliyet? Petrolün geliş fiyatı, mazotun üretimi bunları ödeyecek. Üstüne KDV'sini ödeyecek, ama bunun ötesinde çiftçinin ek bir vergi ödemesine izin vermeyeceğiz" dedi.

Baykal, çiftçiye desteğin mazotla sınırlı kalmayacağını, iktidar oldukları takdirde çiftçiye bugün sağlanan tüm destekleri iki katına çıkaracaklarını, çiftçinin yüzünü güldüren iktidar olacaklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title