Haberler

Baykal: Meclis Başkanlığı İçin Adaylar Çıksın

Baykal, 'Meclis Başkanlığı İçin Adaylar Çıksın, Görelim. İçimize Sindirebileceğimiz Bir Adayın Çıkacağını Umut Etmek İstiyorum. Katkı Vereceğimiz Bir Aday Olursa, İçtenlikle Destekleriz' Dedi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ''Meclis Başkanlığı için adaylar çıksın, görelim. Bize ihtiyaç kalmadan, uygun, içimize sindirebileceğimiz bir adayın çıkacağını umut etmek istiyorum. Katkı vereceğimiz bir aday olursa, içtenlikle destekleriz'' dedi.

TBMM kulisinde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın andiçmesini beklerken, gazetecilerle sohbet eden Baykal, Erdoğan'ın andiçmesini izlemek istediğini, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de andiçmesinde Genel Kurulda bulunmayı arzuladığını söyledi.

Meclis Başkanlığı seçiminde CHP'nin aday çıkarıp çıkarmayacağının sorulması üzerine Baykal, öncelikle çıkan adayları görmek istediklerini vurguladı.

DSP'lilerin CHP'den istifasına ilişkin değerlendirmesinin istenmesi üzerine Baykal, her ayrılığın hüzün verici olduğunu ifade etti.

Baykal, gazetecilerin, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı adaylığının devam ettiğini belirtmelerine, karşılık vermedi. Baykal, cumhurbaşkanlığı konusunda AK Parti'nin kararını beklediklerini, yeni dönemde gelişmelere bakarak karar vereceklerini dile getirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title