Haberler

Baykal, Mazbata Almaya Gelmedi

Antalya'da ön seçimle belirlenen CHP milletvekili adayları, adliyede düzenlenen törenle mazbatalarını aldı. Törene katılmayan CHP eski lideri Deniz Baykal'ın mazbatasını il başkanı Semih Esen aldı.

Antalya'da ön seçimle belirlenen CHP milletvekili adayları, il başkanı Semih Esen ile birlikte adliyeye gelerek, il seçim kurulu başkanı Mehmet Deveci ile il seçim müdürü Sabri Şahin'den mazbatalarını aldı. Mazbatalarını almaya gelen milletvekili adaylarını, kontenjan adayı Çetin Osman Budak da yalnız bırakmadı. Törende, ön seçimde ikinci olan CHP'nin eski lideri Deniz Baykal dışındaki tüm milletvekili adayları hazır bulundu. Deniz Baykal'ın işlerinin yoğunluğu nedeniyle mazbatasını almaya gelemediği açıklandı. Baykal'ın mazbatasını il başkanı Semih Esen aldı. Mazbatalarını aldıktan sonra adliye önünde hatıra fotoğrafı çektiren milletvekili adayları, hedeflerinin 14 milletvekilliğinden en az 8'ini kazanmak olduğunu açıkladı.

Ön seçimde Antalya'da en fazla oy alarak listenin başına yerleşen Dr. Niyazi Nefi Kara, 'Halkın doktoru' aday olarak yola çıktığını söyledi. Hedeflerinin CHP'yi ve halkın iradesini iktidara taşımak olduğunu anlatan Kara, bunu başaracaklarını söyledi. Önseçimde Deniz Baykal'dan daha fazla oy almasını da değerlendiren Kara, şöyle konuştu:

"Halkın iradesi. Halkımız böyle takdir etti. Bu durumdan Deniz bey de mutlu. Kendisiyle görüştüm, beni kendisi de tebrik etti. Desteklerini iletti. Genel başkanımız da arayıp tebrik etti. Onlar mutlular. Herkes mutlu olsun istiyoruz. Onun mücadelesini veriyoruz. İnanıyorum ki CHP'yi 7 Haziran'da iktidara taşıyıp halkımızı da mutlu edeceğiz."

Kara, mazbatalarını almak için gelen adaylar arasında Deniz Baykal'ın yer almamasıyla ilgili olarak da "Karede sayın Deniz Baykal da yer alacaktı. Ancak törene yetişemediğini öğrendik. Biz hep karelerde birlikte olacağız" dedi.

CHP İl Başkanı Semih Esen de Antalya tabanının güven verdiği, temsil yetkisi verdiği milletvekili adaylarıyle hedeflerinin Antalya'dan 8 milletvekili çıkarmak olduğunu söyledi. Tertemiz bir kadroyla bunu başarmak için var güçleriyle çalışacaklarını anlatan Esen, Deniz Baykal'ın acil bir işi nedeniyle mazbatayı almaya gelemediğini söyledi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Mustafa Akaydın da önseçimde ön sıralarda yer almasının kendisine sürpriz olmadığını söyledi. CHP'nin Antalya'daki üç milletvekili adayından biri olan Figen Çalıkuşu da önseçimden çıkmanın onuru ve mutluluğunu yaşadığını açıkladı. Bütün Antalyalılar'dan oy istediğini anlatan Çalıkuşu, özgür ve hür iradeyle herkesin eşit olacağını ve kadın- erkek ayrımının da ortadan kalkacağını söyledi. CHP'nin Antalya'da listenin üçüncü sırasına yerleştirdiği kontenjan adayı Çetin Osman Budak da önseçimle adayların belirlenmesinin Türkiye'de siyasetin demokratikleşmesi adına atılan bir adım olduğunu söyledi. Büyük bir şölen havasında geçen önseçimin çok büyük kazanç olduğunu anlatan Budak, CHP'nin bundan sonra demokrasinin bütün kurallarını yaşatacağını söyledi. "Ciddi adımlarla seçimlere gidiyoruz" diyen Budak, "96 aday adayı ve tüm partililer inanılmaz çalışacak" dedi.

İl başkanı seçildiği dönem Deniz Baykal'ın fotoğraflarını parti binasından indirmesiyle eleştirilen milletvekili adayı Devrim Kök de Deniz Baykal'ın partinin değerli bir büyüğü olduğunu söyledi. CHP'de küskünlüklere yer olmadığını söyleyen Kök, aile içinde bile zaman zaman bireyler arasında kırgınlıklar olabildiğini söyledi. Kök, el birliğiyle seçimlere hazırlanacaklarını ekledi. - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çetin Osman Budak Niyazi Nefi Kara Deniz Baykal Semih Esen Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title