Haberler

Baykal: "Mali Şemdinli Dosyası"

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Maliye Bakanlığı'nın "Usulsüz Vergi Sorgulaması" Kapsamında Başlattığı Operasyonu "Bu Bir Mali Şemdinli Dosyasıdır" Şeklinde Yorumladı.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın oluru ile başlatılan "köstebek" operasyonunu Şemdinli olayına benzetti. Baykal, "Birilerini görevden almak istiyorlar. Alırken de 'Başbakan'ın Genelkurmay Başkanı'nın bilgilerine girildi' diye bir sürü şey ortaya atıyorlar" yorumunu yaptı.

Baykal, MYK öncesinde aralarında Cumhurbaşkanı Sezer, Başbakan Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt, CHP Genel Başkanı Baykal ile MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin de bulunduğu bazı devlet görevlileri ve siyasilerin mal varlığının "yasa dışı" şekilde sorgulandığına ilişkin rapor hakkındaki soruları yanıtladı. Maliye Bakanlığı'nca başlatılan operasyonu "ciddi bir tertip" olduğunu ifade eden CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, "Bu tertibin de bir paniği yansıttığı açıkça görülür" diye konuştu. Baykal, operasyonun "vahim bir olay" olduğunu kaydederek, "Bu bir mali Şemdinli dosyasıdır. Oradaki tertip şimdi burada da yapılmaya çalışıyor. Gerçekler ortaya çıkacaktır. Arkasında duracağız, bu konuyu sonuna kadar izleyeceğiz" açıklamasını yaptı.

Bir süre önce kendisinin mali durumuyla ilgili olarak Maliye Bakanı'na atfen yapılan açıklamaya ilişkin bir gazete haberi yayınlandığını, ancak Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın bu haberi yalanladığını anımsatan Baykal, "Bu olay ile yine o sıralarda Başbakan'ın da bazı gazetecilerin ayaklarını denk almaları gerektiğine yönelik söylemlerinin arkasında da bu çalışmanın yattığı düşünülebilir" diye konuştu.

Çok sistemli bir çaba yürütüldüğünün anlaşıldığını belirten Baykal, iki CHP milletvekilinin Maliye Bakanı Unakıtan'a yönelik "vergi kaçırma" iddiasıyla bakanlık Teftiş Kurulu'na başvurmasının ardından, Maliye içinde "büyük bir panik yaşandığını ve telaşla olayı genişletme ihtiyacı içine girildiğini" savundu.

Baykal, Maliye Bakanlığı'ndan yapılan son açıklamada, BM'nin terör örgütlerine para aktaran isimler arasında saydığı Yasin El Kadı ile ilgili olarak soruşturma yaparken görev yeri değiştirilen Maliye Müfettişi Hamza Kaçar'ın bu soruşturma nedeniyle görevden el çektirildiğinin ifade edildiğini belirterek, şunları söyledi:

"Ancak arkadaşlarımız el çektirme yazısını gördüler. O yazıda hiç böyle bir şey yok. O, daha önceki El Kaide soruşturmasıyla ilgili. Kaçar, El Kaide konusunu ciddiyetle takip eden, bürokrasinin çok seçkin, dürüst, namuslu insanlarından birisi. Şimdi onu da buraya sokma çabası. Maliye Bakanlığı'nın bir takım kişiler hakkında yaptığı soruşturmaların ciddi bir sonuç vermediği kendisini gösteriyor. Bize yönelik o söylemin arkasında bu soruşturma yatıyordu."(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title