Haberler

Baykal: "Kanaltürk'e Verilen Ceza Kararı AKP İktidarının Basın Özgürlüğü Anlayışıyla Örtüşüyor"

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Kanaltürk televizyonuna verilen yayın durdurma kararının iletişim özgürlüğüne bütünüyle karşı, taraflı ve yasakçı bir anlayışla alındığını ifade ederek "Kanaltürk'ün uzun süreli olarak yayınının durdurulması AKP iktidarının basın özgürlüğü anlayışı ile örtüşmektedir" dedi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Kanaltürk'ün yayınının durdurulmasını yaptığı açıklamayla kınadı. Bu kararla bir televizyon kanalının yayıncılık tercihinin ağır biçimde cezalandırıldığını belirten Baykal, bunun demokrasi, yayıncılık ve iletişim özgürlüğü anlayışıyla bağdaştırılamayacağını ifade etti. "Yayın durdurma kararı, iktidarın kendisine karşı olan medya ile gazetecilere tahammülsüzlüğünü yansıtmaktadır" diyen Baykal, şunları kaydetti:

"Seçim sürecinde çok net olarak görüldüğü gibi, AKP yayın organı gibi çalışan gazete, radyo ve televizyonlar ile, AKP'lileştirilmiş medyanın tek yanlı yayınlarına ses çıkarmayanların, iktidar karşıtı yayınları, yayıncıları, gazetecileri baskı altına alması, susturması, daha da ileri giderek, 'Çık git Türkiye'den' demesi, özgürlük ile adalet anlayışını çok ciddi bir şekilde rencide etmektedir.

Günümüzün ihtiyacı iktidar yanlısı basını desteklemek, şımartmak, kamuoyunu tek yanlı yayıncılık ile iktidara biat ettirmek değil, basın özgürlüğünü güvence altına alarak iktidarın da eleştirilebileceğini göstermek, ayrıca aykırı seslere hoşgörü ile, iktidar karşıtı yayınlara da en az iktidardan yana yayınlar kadar tahammül etmektir." (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title