Haberler

Baykal: İktidarımızda Halk Ezilmeyecek

Baykal, Partisinin İktidarında Halkın Ezilmeyeceğini, Türkiye'nin Soyulmayacağını İfade Ederek, 'Iğdır'daki Bu Kalabalığın Bir Anlamı Var. Bu Kalabalık Gösteriyor Ki CHP İktidara Geliyor' Dedi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, partisinin iktidarında halkın ezilmeyeceğini, Türkiye'nin soyulmayacağını ifade ederek, ''Iğdır'daki bu kalabalığın bir anlamı var. Bu kalabalık gösteriyor ki CHP iktidara geliyor'' dedi.

CHP lideri Baykal, Iğdır'daki Zübeyde Hanım Bulvarı'nda düzenlenen mitingde vatandaşlara ''Geçinebiliyor musunuz? İşsizinize iş buldunuz mu? Pancar kotanızın durumu nasıl? Esnaf iş yapabiliyor mu? Hayvancılık nasıl? Bir torba yem 11 YTL'den 27 YTL'ye çıktı, hayvanlarınıza yem alabiliyor musunuz? Hayvanlarınızı hak ettiği fiyata satabiliyor musunuz? Havaalanınız faaliyete geçti mi? Hükümet yetkilileri 'Halkımız zenginleşmiştir' diyor, siz zenginleştiniz mi? Maddi gelirleriniz arttı mı? Peki, borsa 6 kat arttı diyorlar sizin borsa da paranız var mı?'' gibi sorular sorarak, şöyle devam etti:

''Tabii ki hayır. Peki parası olanlar kimler biliyor musunuz? Borsada parası olanlar gelirlerini 6 kat arttırdı. Borsada parası olanların yüzde 70'i yabancı. Iğdırlılar zenginleşmiyor ama Türkiye'de birileri, Türkiye'nin sırtından zenginleşiyor. 2006 yılında Türkiye'ye 20 milyar dolar yabancı sermaye girmiş. Bu para nereye gitmiş belli değil. Diğer illerin doğal gaz ihalesi yapıldı, sizinki hala yapılmadı. 9 ilde üniversite yok. Bunlardan biri de Iğdır. Iğdır'a CHP üniversite kuracaktır."

Vatandaşa pancar ekimi için izin verilmediğini söyleyen Baykal, ''Şeker tüketimi azaldı mı? Hayır. Peki mısır nereden geliyor? Amerika'dan. Kim getiriyor? Bakanların çocukları mı getiriyor? Onlar getiriyor değil mi? Yani Iğdır üreticisi pancarını yetiştirip satamıyor. Iğdırlı zarar ediyor, bakan çocukları kazanıyor. Biz iktidara gelince tarıma sahip çıkacağız. Çiftçinin mazotundan ÖTV almayacağız" dedi.

CHP iktidarında dokunulmazlıkların kaldırılacağını ifade eden Baykal,

"Adaylarımızdan 'dokunulmazlıkların kaldırılmasına oy vereceğiz' diye taahhütname aldık. Artık yeter, bıçak kemiğe dayandı. Bundan sonra güzel günler göreceğiz. Hepiniz burada kardeşlik içinde yaşıyorsunuz. Allah bu birlik ve beraberliğiniz bozmasın. CHP iktidarında halk ezilmeyecek, Iğdırlı ezilmeyecek, Türkiye soyulmayacak" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title