Haberler

Baykal, Hükümetin Terörle Mücadele Politikalarını Eleştirdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal, Hükümetin Terörle Mücadele Politikasını Ağır Bir Dille Eleştirerek, "Başbakan, Türkiye'nin Terörle Mücadelesinin Önündeki En Büyük Engeldir" Dedi. Hükümeti Terör Örgütü Üyelerine Af Çıkarmakla Suçlayan Baykal, Terörün Kaynağının Irak Olduğunu Savundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal, hükümetin terörle mücadele politikasını ağır bir dille eleştirerek, "Başbakan, Türkiye'nin terörle mücadelesinin önündeki en büyük engeldir" dedi. Hükümeti terör örgütü üyelerine af çıkarmakla suçlayan Baykal, terörün kaynağının Irak olduğunu savundu.

Baykal, İtalya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Massimo D'alema ile CHP Genel Merkezi'nde görüştü. Yaklaşık 3 saat süren görüşmenin ardından D'alema, Baykal ile birlikte gazetecilere poz verdikten sonra açıklama yapmadan ayrıldı. Görüşmenin ardından bir açıklama yapan Baykal, hükümetin terörle mücadele politikasını ağır bir dille eleştirdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın terörle mücadele ve Irak'a operasyon konularında dün yaptığı açıklamalara tepki gösteren Baykal, bu açıklamalardan dolayı

toplumun ağır bir psikoloji içerisine girdiğini öne sürdü. Hükümetin terörle mücadele konusunda baştan beri hatalar yaptığını iddia eden Baykal, teröre af anlamına geldiğini iddia ettiği 'Eve Dönüş Yasası'nı hükümetin çıkardığını, terör örgütü lideri Apo'nun affını içeren maddenin gündeme getirildiğini savundu. Baykal, "Şunu samimiyetimle söylüyorum ki bu hükümet terörle mücadelede siyasi irade gösteremedi. Bu kadar hata tesadüf olamaz. Bu hükümet, Türkiye'nin terörle mücadelede önündeki en büyük engeldir.

Ve samimiyetle söylüyorum ki Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin terörle mücadelede önündeki en büyük engeldir. Onun yaklaşımları var oldukça terörle mücadelede başarıya ulaşılamaz" diye konuştu.

Baykal, şehit cenazelerinde yaşanan olaylarla ilgili Erdoğan'ın soruşturma başlatmasının ise başbakanın içinde bulunduğu ruh hali ve psikolojiyi gösterdiğini ileri sürerek, bu durumu doğru bulmadığını söyledi.

(SC-YZE-MAY-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

title