Haberler

Baykal: "Erdoğan, Uzlaşmayı Kabul Etmeli"

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Cumhurbaşkanlığı Seçimi Konusunun AK Parti Tarafından 'Ganimet Paylaşması Anlayışıyla' Ele Alındığını Savundu.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, cumhurbaşkanlığı seçimi konusunun AK Parti tarafından ''ganimet paylaşması anlayışıyla'' ele alındığını savundu.

Baykal, bir televizyon programında, Parlamentoya yüzde 34 oyla ve 3'te 2 çoğunlukta getirilmiş olanların bunu bir çeşit ganimet olarak gördüğünü öne sürerek, Cumhurbaşkanlığı seçiminde Türkiye'nin uzlaşmaya ihtiyacı olduğunu, ancak hükümetin bu konuda bir yaklaşım sergilemediğini ifade etti.

Baykal, "Cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda, AKP parlamento çoğunluğunu yöneten dar kadronun, kendi içindeki bir ganimet paylaşması anlayışıyla olayı ele alması var ve millet de bunu seyrediyor. Yüzde 34 oy almışsın, onu da 5 yıl önce almışsın. Şimdi seçime gideceğiz, o oyun çok daha altındasın. Sadece sana oy verenlerin değil, seni hiç istemeyenlerin de cumhurbaşkanı olacak. AKP'nin uzlaşarak cumhurbaşkanı seçme gereğini kabul etmesi gerekir. Kiminle uzlaşma arayacağı Başbakan'ın keyfine tabi bir iş değildir. 70 milyonun parlamentoya soktuğu iki tane parti vardır, bunlardan biri de CHP'dir'' dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title