Haberler

Baykal: "DYP ve Anavatan Gibi Yapmamız Lazım"

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Merkez Sağda 'Tek Çatı' Altında Birleşen DYP ve Anavatan Partisini Kutlayarak, 'Bizim de Böyle Yapmamız Lazım. Benim İnancım Bu, Dünyanın Deneyimi Bu. Ama Gördüm Ki Kardeş Partimiz Böyle Bir Birleşmeyi Uygun Görmüyor, Böyle Bir Birleşmeyi İçine Sindirmiyor' Dedi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, merkez sağda ''tek çatı'' altında birleşen DYP ve Anavatan Partisini kutlayarak, ''Bizim de böyle yapmamız lazım. Benim inancım bu, dünyanın deneyimi bu. Ama gördüm ki kardeş partimiz böyle bir birleşmeyi uygun görmüyor, böyle bir birleşmeyi içine sindirmiyor'' dedi.

Baykal, Türkiye'nin bu ortamında, DSP ile CHP'nin bütünleşmesini, Türkiye'de hiç kimsenin kendisi kadar istemediğini söyledi.

Partisinin TBMM Grup toplantısında, DSP ile yürütülen seçim işbirliği konusunda son tabloyu değerlendirirken, Baykal, ''Aslında bu son tabloyu size söyleyebilecek durumda olmayı çok isterdim. Ama ne yazık ki bunu söylemek benim elimde değil'' diye konuştu.

Partiler arasındaki birleşme ve işbirliğini, Türkiye'nin siyasi gündemine kendilerinin taşımadığını ifade eden Baykal, şöyle konuştu:

''Niye taşımadık? Bu konuda, geçmiş deneyimleri çok iyi bildiğimiz için yüksek bir umut beslemiyorduk ve halkımızı da gereksiz yere bir umuda yöneltmenin yanlış olacağını düşünüyorduk.''

Konunun toplumsal talep haline dönüştüğünü ve kendilerinin de üzerine eğilmek zorunda kaldıklarını belirten Baykal, ''Bizim dışımızdan, bize yönelik yapılan çağrılarla oldu. Biz çağrı yapmadık. Çağrı bize yapıldı'' diye konuştu.

Konuşmasında DSP ile yapılan görüşmelere değinen Baykal, kimseye ''Kapatın partinizi, gelin çağrısı'' yapmadığını söyledi.

Kendilerinin ''kurumsal bütünleşme'', DSP'lilerin de ''seçim işbirliği'' dediklerini ifade eden Baykal, ''DSP'yi bir hasım, düşman, hatta inatçı bir parti olarak görmüyoruz. DSP'yi bir kardeş parti görüyoruz. DSP'nin Kurucu Genel Başkanı Bülent Ecevit'i de kendi liderimiz olarak kabul ediyoruz. Biz samimiyiz, 'samimi sosyal demokratlar birleşsin, bütünleşsin' istiyoruz'' dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title