Haberler

Baykal: Doğru Olduğuna İnandığımız Şeyleri Söylüyoruz

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, 'Açılım Olarak' Nitelenen Yeni Üye Kayıtlarıyla İlgili, 'Biz Belli Bir Siyasi Bekleyiş İçerisinde Söylem Geliştirmiyoruz. Biz Doğru Olduğuna İnandığımız Şeyleri Söylüyoruz. Bunlara Bugün de İnanıyor Değiliz. Daima, Her Zaman İnandık' Dedi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ''açılım olarak'' nitelenen yeni üye kayıtlarıyla ilgili, ''Biz belli bir siyasi bekleyiş içerisinde söylem geliştirmiyoruz. Biz doğru olduğuna inandığımız şeyleri söylüyoruz. Bunlara bugün de inanıyor değiliz. Daima, her zaman inandık'' dedi.

Baykal, partisinin il teşkilatındaki bayramlaşmasının ardından partililerle sohbet etti ve çay içti. Bu sırada bir gazetecinin, ''Bu bayramlaşmada birçok kesimden insanları da gördük. Açılımın etkisi mi oldu?'' şeklindeki sorusuna Deniz Baykal, ''Bizim bu konuda söylemimizi biliyorsunuz. Açılımdan söz etmedik'' yanıtı verdi.

Bir araya gelen insanların ortak anlayışının laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti olduğunu vurgulayan CHP Genel Başkanı Baykal, şöyle devam etti:

''Birbirinden farklı toplum kesimlerinden, kültür kesimlerinden gelen insanlar, böyle bir siyaset anlayışı etrafında bir araya gelebiliyorlar. Biz de bunu görmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Zaten amaç budur. Beraberliğimizi sağlamak. Neyin etrafında? Anayasamızın etrafında. Anayasamızın özü etrafında. Anayasamızın özü de 2. maddede ifade edilen Türkiye Cumhuriyeti laik, demokratik bir sosyal hukuk devletidir anlayışı. Buna içtenlikle sahip çıkan insanlarımızın CHP etrafında giderek daha geniş bir beraberlik oluşturmaları çok memnuniyet verici, çok sevindirici.''

''CHP'ye bekledikleri ilginin olup olmadığı'' şeklindeki soruya da Deniz Baykal, ''Biz belli bir siyasi bekleyiş içerisinde söylem geliştirmiyoruz. Biz doğru olduğuna inandığımız şeyleri söylüyoruz. Bunlara bugün de inanıyor değiliz. Daima, her zaman inandık. CHP'nin hoşgörülü, insancıl, kucaklayıcı tutumunu bazıları yeni fark ediyorlar'' yanıtını verdi.

Kaynak: AA / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title