Haberler

Baykal'dan Evren'in Eyaletlerine Tepki

Kenan Evren'in Geçmişte Ülkeyi Kurtarmak Adına Türkiye'ye Çok Zarar Verdiğini Söyleyen Baykal, Eyalet Önerisine de Tepki Gösterdi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, partisinin TBMM grup toplantısında, Türkiye'nin eyaletlere bölünmesi yolunda yapılan tartışmaları değerlendirdi.

7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'e sert tepki gösteren Baykal,'Cesarete ihtiyacı olan Türkiye'yi bölmeye götürecek olan bir eyalet sistemini önermek. O cesaret ister. Ve sen, o cesareti gösterdin. Şimdi ne oldu da 'Ben, onu söylemedim, bunu söyledim' diye toparlamaya çalışıyorsun. Samimi olmak lazım.'dedi.

Kenan Evren'in geçmişte de ülkeyi kurtarmak adına Türkiye'ye çok zarar verdiğini belirten Baykal,'Bu kişi, Türkiye'yi ilk kez kurtarmıyor. Türkiye'nin geleceğine yönelik kurtuluş projesi olarak eyalet sistemini önerdi. Onun geçmişte de Türkiye'yi kurtarma sabıkaları vardır.O Türkiye'yi kurtarırken öyle bir şey yaptı ki Türkiye'ye en büyük zararı verdi.Nedir o?Siyasi partileri kapattı.

12 Eylül askeri müdahalesinin, insanlara acı çektirdiği acılar, 'PKK ile mücadele edeceğiz' diye Hizbullah'ın himaye edilmesi gibi çok ağır yanlışların yapıldı açık bir gerçektir

Türkiye yıllarını kaybetti.O arada bir şey oldu.Türkiye siyaseti dağıldı.Tespihin imamesini koparıverdin, sonra da toparlayamadın.Türkiye siyaseti paramparça oldu.Sıfırdan kurmaya çalışıyoruz partilerimizi'

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title