Haberler

Baykal'dan "Erken Seçim" Uyarısı

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Tüm Partililerin Seçim Olacakmış Gibi Çalışması İçin Talimat Verdi ve Olası Erken Seçim İçin Uyardı.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, tüm partililerin seçim olacakmış gibi çalışması için talimat verdi ve olası erken seçim için uyardı. Baykal, CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında yaptığı değerlendirmede, "Tatili düşünmeyelim. Bütün arkadaşlar Ankara'da ve seçim çevrelerinde seçime dönük çalışmalar yapsın" dedi.

CHP MYK toplantısı Genel Başkan Baykal başkanlığında yapıldı. Edinilen bilgilere göre Baykal, toplantıda Ergenekon soruşturması ve Anayasa Mahkemesi'nde devam eden kapatma davasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç ve Başkanvekili Osman Paksüt'ün davaya ilişkin açıklamalarını yorumlayan Baykal, "Anayasa Mahkemesi'nin vereceği kararla ilgili değerlendirme yapmayız. Her karara saygı duyarız. Karar alındığında anından gerekçesi de açıklanmalı" dedi.

Ergenekon soruşturmasıyla ilgili açıklamalarda bulunan Baykal, soruşturmanın çığrından çıktığını öne sürdü. Soruşturmanın yanlış yönlendirildiğini öne süren CHP Lideri Deniz Baykal, sürece politik müdahaleler olduğu için görüş açıkladıklarını söyledi. Baykal, toplumun yanlış yönlendirilmemesi için de çeşitli kesimlerin konuya duyarlı olması gerektiğini ifade etti. Baykal, Danıştay saldırısının Ergenekon soruşturmasıyla ilişkilendirilmesini de eleştirdi.

-ERKEN SEÇİM UYARISI-

CHP Lideri Baykal, MYK toplantısında "erken seçim" uyarısı da yaptı. Seçim olacakmış gibi bütün partililerin çalışması talimatını veren Baykal, "tatil" uyarısı da yaptı. Baykal, "Tatili düşünmeyelim. Bütün arkadaşlar Ankara'da ve seçim çevrelerinde seçime dönük çalışmalar yapsın. Önümüzde önemli gelişmeler var. Bunları hep birlikte izleyelim. Gerektiğinde her an toplanabilecek durumda olalım. Deniz ya da yayla tatili düşünmeyelim, sürekli çalışalım" dedi.(ANKA)

(ÇAĞ/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title