Haberler

Baykal'dan Başbakan'a Vatana İhanet Tepkisi: Kendine Bak

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Milli Güvenlik Kurulu'nda (Mgk) Terör Örgütü PKK'nın Faaliyetlerine İlişkin Brifing Verileceği Bilgisini Sızdıran ve Haber Yapanları "Vatana İhanetle" Suçlamasına, "Sen Kendine Bak. Bu Söz Herkesin Ağzına Tam Yakışmaz.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Milli Güvenlik Kurulu'nda (MGK) terör örgütü PKK'nın faaliyetlerine ilişkin brifing verileceği bilgisini sızdıranları ve haber yapanları "vatana ihanetle" suçlamasına, "Sen kendine bak. Bu söz herkesin ağzına tam yakışmaz. Bazılarının bu sözü hatırlatması çok tahrik edici olur" diye tepki gösterdi.

Baykal, partisinin meclis grup toplantısındaki konuşmasına, 1 Mart tezkeresinin TBMM'de reddedilmesi konusu ile başladı. Baykal, "Tezkere kabul edilseydi Türkiye'nin en hassas coğrafyası olan Güneydoğu'yu 65 bin ABD askerinin otağ, karargah kurduğu, bölgeyi, üs gibi kullanılmaya başladığı savaş alanı haline dönüştürmüş olacaktık. Bu karar alınmasaydı Türkiye'nin toprak bütünlüğü, ulusal egemenliği barışı ciddi tehdit altına girecekti" dedi.

İŞGAL HAREKATI

Yargıtay Yasa Tasarısı'na "yargıya karşı tasallut planı" tepkisi gösteren Baykal, Yargıçlar ve Savcılar Birliği'nin (YARSAV) tasarının, geri çekilmesi yönündeki bildirisine destek vererek, AKP'yi "işgal zihniyeti" ile suçladı. Kamu İhale Kurumu Yasa Tasarısı'na da tepki gösteren Baykal, "İşgal harekatı devam ediyor. AKP'de işler yerel düzeyde Ali Dibo, yukarda Ofer, yukarda bakanlar, aşağıda il ve ilçe başkanları düzeyinde götürülüyor" dedi. Tasarının getirdiği değişikliklere dikkat çeken Baykal, tasarının yasalaşması durumunda Kamu İhale Kurumu'nun ihale iptal kararı alamayacağını ifade etti ve "Kurum artık Ali Dibo işlerine bakamayacak. KİK, iddia, ihbarla inceleme yapabiliyordu artık yapamayacak. Bunda, hukuk saygısı, samimiyet, vatan sevgisi, kamu hizmeti anlayışı var mı? Bu değişikliklerden bir tanesi kıyamet kopması için yeter, kıyamet kopamıyorsa kopması için gerekçe olmadığından değil, inşallah sandıkta kıyamet kopacak" dedi.

TÜRKİYE KANIYOR

Ekonomik gelişmelere değinen Baykal, "Dolar kazanıyor. Gençler iş bulamıyor. Cari açık, reel faiz rekor kırıyor. Dış ticaret patlama noktasında. Sanayi durma noktasında. Esnaf, sanayici kan ağlıyor. Türkiye kanıyor. Bunun sonucu Türkiye en pahalı benzin, mazot ve elektriğin kullanıldığı yerdir. 1 milyon kişi aç, 18 milyon yoksul, zengin daha zengin, fakir daha fakir" diye konuştu.

Baykal, AKP grubunda yapılan tezahüratlara da, "Şov yapılıyor. Neyin bayramını yapıyorsun, milletin haline bak" diye tepki gösterdi.

BUNLARIN DEĞİŞİMİ ORTADOĞU'YA DOĞRU DEĞİŞİM

Başbakan Erdoğan'ın "AKP'nin değişimi, CHP'nin statükoyu temsil ettiği" yönündeki açıklamalarına tepki gösteren Baykal, şunları kaydetti:

"Millet, gerçek değişimin ne olduğunu yaşadı ve gördü. Türkiye dünya çapında köklü değişim yaşadı. Vatandaşımız tebaa olmaktan vatandaş haline geldi. Çağdaş hukukun egemen olduğu, kadın erkek eşitliğinin gerçekleştiği, imparatorluktan ulus devlet haline dönüştüğü köklü değişimi yaşadı. Bu değişimin üzerine Türkiye'yi dünyanın en borçlu ülkesi haline değil, ayakları üzerinde sağlam duran ülke haline dönüştürmemiz lazım. Siz Türkiye'yi dünyanın en borçlu ülkesi haline dönüştürdünüz. Bunların getirdiği değişim Türkiye'yi çağdaş uygarlıktan Ortadoğu Arap uygarlığına doğru döndürme değişimidir. Bunlara hak ettiği dersi milletimiz verecektir. Eksik olsun değişimleri alsınlar değişimlerini çekip gitsinler."

VATANA İHANET TEPKİSİ: KENDİNE BAK

Baykal, Başbakan Erdoğan'ın, MGK'da, terör örgütü PKK'nın faaliyetlerine ilişkin brifing verileceği bilgisini sızdıran ve haber yapanları "vatana ihanetle" suçlamasına, şu karşılığı verdi:

"Başbakan parlama içine girdi. Türkiye'nin güney sınırında PKK yuvalanmasının söylenmesinden niye rahatsızsın, niye bozuluyorsun bu kadar. Biz, oh be bunu söyleyen yöneticiler var diye rahatlıyoruz, sen niye rahatlamıyorsun? Vatana ihanet sözü bu kadar kolay telaffuz edilmemeli. Hele bu söz herkesin ağzına da tam yakışmaz. Herkes çok kolay söyleyemez. Bazılarının bu sözü hatırlatması çok tahrik edici olur. Başbakan çok yanlış yapıyor. Kimmiş vatana ihanet eden Fikret Bila. Hadi canım sen de. Sen kendine bak kendine."

İMRALI'YLA KONUŞ

Terör örgütü PKK ile mücadele konusunda Kuzey Irak yönetimi ile müzakere yapılması tartışmalarına tepki gösteren Baykal, "Bir ülkenin ulusal bütünlüğü, toprak bütünlüğü müzakere konusu olmaz, olmamalı. Olursa, hiçbir kutsalı kalmamış bir noktaya gelirsin. Barzani, 40 milyon Kürt varız diyor. Türkiye'de yaşayan vatandaşları da dahil ediyor. Kuzey Irak yönetimi 'PKK ile mücadele edemem seninle ederim' diyor. Neyi müzakere edeceğiz? Sen, gülümseyerek düşmanınla konuş. Git İmralı'ya düşmanınla konuş o zaman. İsrail niye Hamas'la konuşmuyor? ABD, Bush niye El Kaide ile konuşmuyor? Sen otur konuş. Bir ülke hesabını doğru yapmalı. Hesabını doğru yapanların ülkesini yönetmesi lazım" dedi.

GİDİŞ İYİ DEĞİL

Baykal, DTP Diyarbakır İl Başkanı İhsan Aydoğdu'nun "Kerkük'e yapılan saldırıları Diyarbakır'a yapılmış sayarız" açıklamasını anımsatarak, şöyle devam etti:

"Bunlar, AKP yönetiminin getirdiği sakıncalar. Gidiş iyi değil. Türkiye'nin temelleri ile oynanıyor. Kimsenin ağzını açtığı yok. Önümüzdeki dönem mutlaka iktidar değişikliği olacaktır. Olmak zorunda. Halkımızın kararlılığıyla bu gidişi önlemeliyiz. Herkes köşeye geçmiş hazırlıklarını yapmış fırsat bekliyor. Türkiye'nin cumhuriyet kazanımlarını, 80 yıllık birikimlerini dimdik ayakta tutmak zorundayız. Türkiye doğusu batısı ile bir bütün. Türkiye, askeri sivili, kışlası karakolu camisi kahvesi ile bir bütün olacaktır. Ulusal barış projesini el birliğiyle yürürlüğe koyacağız. Temelimiz laik demokrat Türkiye cumhuriyeti. Temelimiz Atatürk cumhuriyeti."

OYUNUZ IRZINIZ, KORUYUN

CHP'nin iktidar vaatlerini de sıralayan Baykal, milletvekili dokunulmazlıklarını kaldırma sözünü yineledi.

Baykal, dağıtılan yardımlarla ilgili olarak vatandaşlara, "Size ne verirlerse, para, kömür, yiyecek verirlerse alın, ananızın ak sütü gibi helaldir. Alın ama sakın ha onu verdiler diye ona verenlere oy vermeyin. Oy sizin ırzınızdır, koruyun onu. Aklınız kime yatarsa ona oy verin. Sakın size poşet getirdiler diye oy vermeyin" çağrısında bulundu.

Erzurum'da bir eve yardım dağıtmaya giden AKP belediye meclis üyesinin çıplak fotoğraflarının çekilerek tehdit edilmesine de değinen Baykal, "Ciddi bir toplumda böyle şey olur mu? Belediye meclis üyesinin vatandaşın evinde elinde torba ile poşetle yiyecek taşımasının anlamı ne?" dedi. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title