Haberler

Baykal'dan Arınç'ın "Dindar Cumhurbaşkanı" Açıklamasına Sert Yanıt: "Sen Kim Oluyorsun, Sana Ne?"

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın "Bu Meclis, Sivil, Demokratik ve Dindar Bir Cumhurbaşkanı Seçecek" Açıklamasına Sert Yanıt Verdi. Baykal, Arınç'a Yönelik Olarak, "Sen Kim Oluyorsun, Ne Hakla Böyle Kriter Koyuyorsun, Sana Ne?" Dedi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın "Bu Meclis, sivil, demokratik ve dindar bir Cumhurbaşkanı seçecek" açıklamasına sert yanıt verdi. Baykal, Arınç'a, "Sen kim oluyorsun, ne hakla böyle kriter koyuyorsun, sana ne?" dedi.

CHP Genel Başkanı Baykal, NTV'de yayımlanan "Tarafsız Bölge" programına katıldı. Cumhurbaşkanlığı seçimi tartışmalarına değinen Baykal, TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın "Bu Meclis, sivil, demokratik ve dindar bir Cumhurbaşkanı seçecek" açıklamasını hatırlatarak "Seçilecek bir insanın dindarlığını ölçmek Meclis Başkanı'nın elinde mi? Sen kim oluyorsun, nasıl böyle bir kriter koyuyorsun? Bunlar Türkiye'de var olan temel mutabakatın temelde sarsılacağını gösteriyor" diye konuştu.

Deniz Baykal, Cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda "uzlaşma" talebini yineleyerek bundan önceki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bu denli bir uzlaşma talebinin olmadığını, Başbakan Erdoğan'ın da bu durumu dile getirdiğini hatırlattı Baykal şunları söyledi:

"Bundan önce seçilen Cumhurbaşkanlarının hiçbirine 'uzlaşma yapın' diye toplumsal bir talep olmadı. Zaten bunu başbakan da söylüyor. 'Nereden çıktı bu uzlaşma' diyor. 'Özal'da uzlaşma mı istediniz diyor. Demirel de uzlaşma mı istediniz, şimdi bende niye istiyorsunuz' diyor. Çünkü Türkiye'nin temel mutabakatını, toplumsal ve siyasal mutabakatını, Anayasa etrafındaki büyük mutabakatı bozacağı görülüyor. Bunu gördüğü için insanlar, uzlaşma talebiyle ortaya çıkıyorlar. Yani uzlaşma, toplumun anayasal mutabakatını korumak için ortaya çıkıyor. Demirel'e de Özal'a da karşı çıkıldı. Bunların hiç birisi başbakanın Çankaya çıkmasına karşı çıkılmasına benzemiyor."

CHP Genel Başkanı Baykal, Başbakan Erdoğan ile görüşmesi durumunda kendisine ne söyleyeceğinin sorulması üzerine de şöyle konuştu:

"Canım önce bir anlayalım ne istediğini. Telkinlerimiz tavsiyelerimiz olacaktır kendisine. İçinde bir sıkıntı var, o sıkıntıyı bize yönelik olarak boşaltmaya çalışıyor. Beni içimde Başbakan'a yönelik bir sıkıntı yok. Ben yanlış yaptığını düşünüyorum ve bunu da kararlılıkla söylüyorum. Bu benim görevim." (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title