Haberler

Baykal'dan Andıç TSK'nın İç Değerlendirmesi

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Genelkurmay Tarafından Hazırlandığı Belirtilen "Basın Yayın Organları Hakkında Değerlendirme Raporu"nun Bir İç Değerlendirme Raporu Olduğunun Anlaşıldığını Belirterek, "Bunu Dışa Yönelik, Kurumları, Kişileri Nitelemeye ve Suçlamaya Yönelik, Topluma Bu Konuda Bir Mesaj Vermek Amacıyla Yapılmış Bir Çalışma Olarak Anlamak Doğru Değildir" Dedi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Genelkurmay tarafından hazırlandığı belirtilen "basın yayın organları hakkında değerlendirme raporu"nun bir iç değerlendirme raporu olduğunun anlaşıldığını belirterek, "Bunu dışa yönelik, kurumları, kişileri nitelemeye ve suçlamaya yönelik, topluma bu konuda bir mesaj vermek amacıyla yapılmış bir çalışma olarak anlamak doğru değildir" dedi.

"DEİK Türk-Avrasya İş Konseyleri Toplantısı" öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Baykal, "Basın yayın organlarındaki değerlendirme raporu"na ilişkin bir soru üzerine Baykal, "Yayınlanan belgenin iç değerlendirme olduğu anlaşılıyor. Kamuoyuna yönelik bir suçlama, değerlendirme oluşturmak amacıyla değil. Medya ve basın dünyasıyla ilişkilerini düzenlemek için kendi kurumları çerçevesi içinde yaptıkları bir iç değerlendirme olduğunu görüyorum" dedi.

Baykal, "Bu bakımdan bunu bir dışa yönelik, kurumları, kişileri nitelemeye ve suçlamaya yönelik, topluma bu konuda bir mesaj vermek amacıyla yapılmış bir çalışma olarak anlamak doğru değildir. Bir talebe bağlanmış değildir. Bir yaptırıma yönelik değerlendirme olmadığı anlaşılıyor, ama medya dünyası ile ilişkilerini bu değerlendirme çerçevesi içerisinde oluşturdukları görülüyor" diye konuştu.

"Türkiye'de pek çok kamu kurumunun böyle bir anlayışla bir düzenleme yaptığı uzun bir sürenin uygulamasında çıkan bir sonuçtur" diyen Baykal, şöyle konuştu: "Biliyorsunuz Başbakanlık uçağına herkesin girmesi mümkün değil. Gazetelerin kimlikleri, tirajları ya da belli noktalarda görev yapmış olması, bir devlet uçağında Başbakan'ın yapacağı ziyaretlerde yer tutma hakkını vermiyor. Kişisel bir seçimin uygulandığı anlaşılıyor. Bazıları yasaklanıyor, yaklaştırılmıyor, bazıları sürekli olarak orada bulunuyor. Bu konuda çok subjektif, çok özel, keyfi bir takdirin uygulandığı biliniyor. Nitekim bugün de bir gazetede bu tip ziyaretlerde kim ne yapıyor, ne yiyor, ne içiyor onun kaydının tutulduğu anlaşılıyor. Bu tabi üzüntü verici bir manzara. Gönül ister ki kamu kurumları, Türkiye'de hukuka uygun, saygılı, bütün kurumların, kuruluşların elbette önem sırasına göre toplumdaki ağırlık sırasına göre ama yine objektif ölçüler içinde kamu hizmetlerinden yararlanması, haber olanaklarının kendilerine açık olmasını sağlayacak bir çerçeveye, düzene Türkiye'nin ihtiyacı var. Bu bizim çok yaygın bir şikayet konumuzdur. Önemli olan nokta kurumlar elbette kendi içlerinde bir değerlendirme yaparlar ama bu değerlendirmenin toplumun genel ölçüleriyle bağdaşır, makul, adaletli ve dengeli biçimde oluşmasıdır."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title