Haberler

Baykal-Cübbeli İrtibatının Perde Arkası

ANAP Afyon Eski Milletvekili Mahmut Koçak, Baykal ile"Cübbeli Hoca"nın Telefonda Görüşmelerinin Detaylarını Anlattı.

ANAP Afyon eski Milletvekili Mahmut Koçak, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile kamuoyunda “Cübbeli Hoca” diye bilinen Ahmet Mahmut Ünlü’nün telefonda görüşmelerini kendisinin sağladığını ifade ederek, “Ahmet Hoca’yı evinde ziyaret etmiştim. Ameliyat olmuştu kendisi. O sırada Baykal aradı beni. O da telefonda hocaya geçmiş olsun dedi. Olay bundan ibaret. Baykal’ınki gayet insani bir görüşme. Saptırılmamalıdır” dedi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın gündeme getirdiği, Baykal’ın “Cübbeli Hoca” ile görüşmesini sağlayan Mahmut Koçak olaya son noktayı koydu. Olayı değerlendiren Koçak, birçok siyasi ile yakın ilişkilerinin olduğunu ve fikir alışverişinde bulunduklarını ifade ederek, Baykal ile 15-20 yıl öncesine dayanan bir samimiyetinin olduğunu kaydetti. Koçak, “Sayın Baykal ile de böyle bir ilişkim var. Sayın Baykal’la siyaseten tanışırım. Bir çok konuda fikir alışverişinde bulunuruz. Sadece Baykal’la değil, birçok siyasetçi ile hukukum vardır. Samimi bir ilişkim vardır. Kedisiyle, özellikle Türkiye’nin dış siyasetine ilişkin konuşuruz. Ayrıca, bu telefon görüşmesi Baykal’la aynı düşünceyi paylaştığım şeklinde algılanmamalıdır” dedi.

“ARINÇ’TA BEN AMELİYAT OLDUĞUMDA BENİ ARAMIŞTI”

Koçak, Arınç’ın gündeme getirdiği Baykal ile Ünlü’nün telefon konuşması olayını şöyle özetledi:

“Ben yurt dışı ziyaretindeydim. Ziyarete ilişkin birkaç kişi ile görüşeyim, değerlendirme yapayım diye Baykal’ı aradım. Baykal dışarıdaymış. Ben de İstanbul’a geçtim. Orada Ahmet Hoca’nın ameliyat olduğunu öğrendim. Kendisinin ziyaretine gittim. O arada da Baykal aradı ‘beni aramışsın’ diye. Bende dedim; Ahmet Hoca’nın yanındayım. Kendisi ameliyat olmuş dedim. Baykal’a ‘sizde geçmiş olsun temennisi iletir misiniz?’ diye sordum. Baykal’da ‘neden olmasın’ diyerek, telefona Ahmet Hocayı istedi. Baykal ile Hoca, yaklaşık 40 saniye kadar sohbet ettiler” dedi.

Olayın üzerinde çok durulmaması gerektiğini vurgulayan Koçak, “Söz konusu telefon görüşmesi saptırılmamalıdır. Başka anlamlara gelecek şekilde yorumlanmamalıdır” şeklinde konuştu.

Koçak, şöyle dedi:

“Baykal’ın ki medeni ve insani bir durum. Türkiye’de siyaset böyle olmalı. Böyle sıcak Selmalaşmalar her kesim arasında olmalı. Türkiye’nin buna ihtiyacı var. Bülent Arınç’da bu konuda bir taraf gibi oldu. Onun ağzından çıkmış bu olay. Sayın Arınç’da benim ameliyat olduğumu duymuş geçmişte. Beni arayıp geçmiş olsun dileklerini iletmişti. Bunlar olması gereken şeyler. Tarafların ikisi ile de yaşadığım olaylar budur. Öküzün altında buza aranmamalıdır.”14:21 05/02/2010

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title