Haberler

Baykal, CHP-DSP İttifakını Değerlendirdi

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal; DSP-CHP güçbirliği kapsamında CHP'nin değil, DSP'nin istediği işbirliği modelinin gerçekleştiğini belirterek, iki parti arasında güven ve samimiyetin esas olduğunu söyledi.

Baykal, Cumhuriyet Gazetesi'nin 83. kuruluş yıldönümü kokteyline gelişinde gazetecilerin CHP-DSP ittifakına yönelik sorularını cevapladı. Solda birlik konusuyla ilgili siyasi partilerin özlemleri ve arayışlarının daha önce de var olduğunu ifade eden Baykal, son dönemlerde özellikle CHP-DSP arasında bir ittifakın istendiğini dile getirdi. CHP olarak solda birliği tek çatı etrafında gerçekleştirmek istediklerini kaydeden Baykal, DSP'nin ise seçim işbirliği istediğini söyledi.

DSP'nin bu önerisini kabul ettiklerini ifade eden Baykal, DSP'nin birleşme modelini kabul ettiklerini söyledi. Baykal gelinen noktadan memnun olduklarını belirterek, son aşamada DSP'nin yetkili organlarının bu işbirliğini karar altına alarak, bunu CHP'ye getirmelerini beklediklerini dile getirdi. Baykal, bu işbirliğinin DSP ve CHP arasında siyasi bir bütünleşmeye giden bir aşama olmasını arzu ettiklerini de belirterek, "Ayrılmak üzere değil, kaynaşmak üzere bir birleşmeyi arzu ediyoruz" diye konuştu.

Baykal, DSP ile sayısal bir pazarlık yapmadıklarını ve hiç kimsenin kişisel beklentileri olmadığını belirtti. Baykal, "Aramızda güven ve samimiyet esastır" dedi.

Baykal, bir soru üzerine seçimin 22 Temmuz'dan daha öne alınması durumunda da işbirliğinin devam edeceğini söyledi.

(MÜG-OK-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title