Haberler

Baykal: Canan'ı Yetkili Organlar Değerlendirir

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Cumhurbaşkanlığı Seçiminin İlk Tur Oylamasına Katılan Hakkari Milletvekili Esat Canan Hakkında Partinin Yetkili Organlarının Değerlendirme Yapacağını Söyledi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk tur oylamasına katılan Hakkari Milletvekili Esat Canan hakkında partinin yetkili organlarının değerlendirme yapacağını söyledi. Baykal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın milletvekillerinin ipotek altına alınması yönündeki eleştirilerine de tepki gösterdi. Baykal, Erdoğan'ı "Bunlar boş şeyler. Başbakan Erdoğan'ın söyleyecek bir şeyi olmadığını gösteriyor. Cumhurbaşkanını kim belirledi" diyerek yanıt verdi.

Cumhurbaşkanlığı oylamasını Meclis'teki makam odasında izleyen Baykal, gazetecilere değerlendirmelerde bulundu.

Baykal, Genel Kurul'a girerek, CHP'nin yoklama isteğini dile getiren Grup Başkanvekili Kemal Anadol'u odasına girdiği sırada, "Çok iyiydi Kemal, hoş geldin" diyerek karşıladı. Kemal Anadol ise, Arınç'ın "CHP'li arkadaşlarımızda buradadır" sözlerine, "Bir kişi yüzünden CHP'li arkadaşlarımızda burada" demesine üzüldüğünü söyledi. Anadol, Genel Kurul Salonu'na ilişkin notları paylaştı.

Genel Kurul'u Baykal ve CHP'li vekiller, televizyondan dikkatle izledi. Bu sırada, Meclis Başkanı Bülent Arınç'ın AKP Grup Başkanvekili Salih Kapusuz'u uyardığı sırada, CHP'li Mustafa Yılmaz, "Çok sinirli, mesir macununu az yemiş" esprisini yaptı.

KİMİN NE OLDUĞU GÖRÜLÜYOR

Deniz Baykal, oylamaya geçildikten sonra kimin ne olduğunun daha net görüldüğünü belirterek, "Televizyon çağındayız artık herkesin tutumunu rahatlıkla görebiliyoruz" diye konuştu.

CHP'li katip üyeler, Ahmet Küçük ve Yaşar Tüzün'ün Genel Kurul Salonu'nda içerde olduğu sırada tartışma yaşandı. Katip üyeler Genel Kurul Salonu'nda müdahale edilmesi karşısında Baykal, Meclis İdare Amiri Erdoğan Yetenç'e iki katip üyenin salondan çıkartmasını istedi.

Baykal erken seçim konusunda, Anayasa Mahkemesi'nin kararının önemli olduğunu söyledi. Baykal, Anayasa Mahkemesi'nin başvuruları doğrultusunda birinci tur oylamayı iptal etmesi durumunda, ikinci tur oylamaya gidilemeyeceğini belirterek, erken seçime gidileceğini anlattı.

Anavatan ve DYP'den Genel Kurul'a giren milletvekillerin sorulması üzerine Baykal, DY P lideri Mehmet Ağar ve Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu'nun ellerinden gelen çabayı yaptığını söyleyerek, "Dışardan izliyorum. İki genel başkan ellerinden gelen çabayı gösterdi. Tabi onların içişleri" dedi.

Esat Canan'ın Genel Kurul'a girmesinin sorulması üzerine Baykal, "Partimizin yetkili organları değerlendirir" dedi.

Baykal, Cumhurbaşkanlığı konusunda bir uzlaşı sağlanabileceğini söylerken, "Bu noktadan sonra uzlaşı için gelseler de bir çözüm üretmek imkansız değil" diye konuştu.

İPOTEK TEPKİSİ

Baykal, Başbakan Erdoğan'ın, "ipotek" suçlamalarına da yanıt verdi. Baykal, "Bunlar boşÂ… O gitti..(Esat Canan'ın kastederek) AKP herkesin adına Cumhurbaşkanı belirliyor. Parlamento iradesi hiçe sayılıyor. Cumhurbaşkanlığı adayını kim seçti. Başbakanın düzeyine yakışmıyor.. Bu söyleyecek bir şeylerinin olmadığını gösterir" diye konuştu.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title