Haberler

Baykal: 'Başbakanın Kılavuza İhtiyacı Olabilir"

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, 'Kılavuzu Barzani Olanın Türkiye'de Kimseye Kılavuzluk Dersi Vermeye Hakkı Yok' Dedi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ''Kılavuzu Barzani olanın Türkiye'de kimseye kılavuzluk dersi vermeye hakkı yok'' dedi.

Baykal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın partisine yönelik eleştirilerine değinerek, ''Kılavuzluk konusu önemli. 360 milletvekili ile cumhurbaşkanı seçemeyen birinin kılavuza ihtiyacı olabilir. Türkiye ve Kuzey Irak'taki terörist sayısını birbirine karıştıran bir başbakanın kılavuza ihtiyacı olabilir'' diye konuştu.

Miting için Sivas'a giderken uçakta basın mensupları ile sohbet eden Baykal, Türkiye'de halkın gündeminde terörün bulunduğunu, ancak ''Başbakan Erdoğan'ın miting meydanlarında ona buna çamur attığını'' savundu.

Baykal, sınır ötesi operasyon için hükümete yetki vermek üzere TBMM'nin olağanüstü toplanmasına yönelik bir soru üzerine, ''Şu anda Kuzey Irak'ta yaşanan olumsuzluklara karşı verilecek mücadelede temel eksiklik, hükümetin bu konuda bir siyasi irade ortaya koyamamasıdır. Yetkiden önce hükümetin bir siyasi irade ortaya koymasına ihtiyaç var'' dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title