Haberler

Baykal, Atek Koleji'nde Atatürk Haftası Etkinliğine Katıldı

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Atatürk'ün Ölümünün Üzerinden 69 Yıl Geçtiğini ve Her Geçen Gün Kendisine Daha Çok Sahip Çıkma İhtiyacının Arttığını İfade Ederek, "Atatürk'ü Unutturmak, Etkisizleştirmek İçin Çok Yaygın Çabaların İçeriden, Dışarıdan Yürütüldüğü Bir Dönemin İçinden Geçmekte Olduğumuz Halde, Atatürk Sevgisinin Ülkemizde Giderek Yaygınlaştığına Tanık Oluyoruz" Dedi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Atatürk'ün ölümünün üzerinden 69 yıl geçtiğini ve her geçen gün kendisine daha çok sahip çıkma ihtiyacının arttığını ifade ederek, "Atatürk'ü unutturmak, etkisizleştirmek için çok yaygın çabaların içeriden, dışarıdan yürütüldüğü bir dönemin içinden geçmekte olduğumuz halde, Atatürk sevgisinin ülkemizde giderek yaygınlaştığına tanık oluyoruz" dedi.

Baykal, Özel Alpay Tarhan Eğitim Kurumları (ATEK) tarafından düzenlenen Atatürk'ü Anma Etkinlikleri çerçevesinde öğrencilere 'Atatürk' konulu bir konferans verdi. Her ülkenin tarihinde büyük bir değer ve önem taşıyan şahsiyetler bulunduğunu ancak, hiçbir ülkede Mustafa Kemal Atatürk gibi çağlara meydan okuyan ve etkisi yıllarca süren bir devlet adamına sahip olmasının çok rastlanan bir durum olmadığını belirten Baykal, Atatürk'ün ölümünün üzerinden 69 yıl geçtiğini ve her geçen gün kendisine daha çok

sahip çıkma ihtiyacının arttığını ifade etti. Baykal, "Atatürk'ü unutturmak, etkisizleştirmek için çok yaygın çabaların içeriden, dışarıdan yürütüldüğü bir dönemin içinden geçmekte olduğumuz halde, Atatürk sevgisinin ülkemizde giderek yaygınlaştığına tanık oluyoruz" dedi. İnsanların Anıtkabir'i her yıl daha büyük kalabalıklarla ziyaret ettiğini ve bunun bir nedeni olduğunu kaydeden Baykal, "İnsanlarımızın Atatürk'ü sadece geçmişteki başarıları dolayısıyla bir şükran, minnet duygusuyla değil, geleceğe

yönelik taşıdığı değeri dikkati alarak, şu anda karşı karşıya bulunduğumuz sorunlarda Atatürk'ü bir çözüm, dayanak noktası, gelecek için bir umut sayarak sevdiklerini unutmamak gerekir. Şu anda karşılaştığımız sorunlar bizi Atatürk'ü düşünmeye yönlendiriyor" dedi.

Baykal, Atatürk'ün çok büyük bir komutan olduğunu ancak, sadece askeri zaferle yetinmediğini ve ülkenin siyasi yapısını da kararlılıkla değiştirdiğini anlatan Baykal, saltanat ve hilafete son veren Atatürk'ün milletin egemenliğini esas kıldığını kaydetti. Ortaçağ'da Avrupa'da yıllarca engizisyon mahkemeleri kurulduğunu ve Atatürk'ün Avrupa'nın yüzlerce yıl ağır bedeller ödeyerek ulaştığı noktayı bir temel ilke haline getirdiğini belirten Baykal, bu ülkenin laiklik olduğunu söyledi. Türkiye'yi ayakta

tutan iki temel ilkenin eşit vatandaşlık ve laiklik olduğuna işaret eden Baykal, "Bunlarda birlik olmazsa ülkenin başına çok iş açılır. Niye yüz binler Anıtkabir'e gidiyor. Çünkü herkes bu ilkelerden tereddüt görüyor" dedi. Baykal, Atatürk'ün ülkeyi gençlere emanet ettiğini ve böylelikle sürekli bir dinamizmi hedeflediğini de belirterek, "Ne mutlu böyle büyük bir devlet adamına sahibiz. Önümüze onun ışığında bakarsak, ülke olarak yolumuzu daha iyi aydınlatmış oluruz" dedi.

Baykal, konuşmasının ardından öğrencilere 'Atatürk' konulu bir CD hediye etti. Baykal, okulda Atatürk'ün fotoğraflarından oluşturulan serginin açılışını yaptıktan sonra, 20 metrelik Atatürk resminin bulunduğu Atatürk Köşesi'nin de açılışını gerçekleştirdi.

(MÜG-MAY-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title